Tre får gå – en lämnar IFK Malmö

Superettan är det uttalade målet under 2008 för IFK Malmö och då får en del komplementspelare lämna. Under gårdagen fick Azeem Razwan, Martin Prahl och Philip Brandgård reda på att de inte är aktuella för mer spel i klubben.

– Det är tänkt att vi ska spetsa till truppen och vi anser att de inte slåss om en plats i startelvan. Visst är de goa killar allihop, men det räcker inte eftersom det är en elitsatsning som vi gör, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Försvararen Azeem Razwan, 21 år, har bortsett från några månader spelat i klubben under hela sin karriär. Philip Brandgård, 24 år, kom inför förra säsongen, medan den 27-årige anfallaren Martin Prahl bara har tillhört "di gule" sedan i mitten av juli.

Den fjärde spelaren som inte blir kvar är höstlånet från Trelleborgs FF, Patrick Nilsson. Under avslutningen på serien spelade den 21-årige mittfältaren sju matcher i den gula tröjan och återvänder nu som planerat till TFF.

– Vi visste redan från början att det bara handlade om ett kort lån och en förlängning av lånetiden har aldrig varit aktuell för hans del, förklarar Jonas Danielsson.

Fakta/Spelarnas seriestatistik under 2007

Azeem Razwan: 6 matcher, 1 varning.
Martin Prahl: 12 matcher, 3 mål.
Patrick Nilsson: 7 matcher, 1 varning.
Philip Brandgård: 15 matcher, 1 varning.