Mårtensson till IFK Malmö

Rustandet inför satsningen mot Superettan 2009 har börjat i division 1-klubben IFK Malmö. Den förste spelaren att skriva på var 26-årige Dan Mårtensson från Höllvikens GIF som främst är tänkt att ersätta högerbacken Ali Jasim.

Under de fyra åren med Höllviken i tvåan har han mest gjort sig känd som en hårt arbetande innermittfältare. Men det är alltså som högerback "di gule" har värvat honom när Ali Jasim nu oväntat gick till Superettanklubben Bunkeflo IF för några veckor sedan.

– Jag har fått det beskedet att jag är tänkt som ersättare för honom, sedan får vi givetvis se vad framtiden har att utvisa. Detta är i vilket fall som helst en jättechans för mig, säger Dan Mårtensson, som har skrivit på ett tvåårskontrakt, till ifkmalmo.com.

Förra måndagen började Dan Mårtensson träna med IFK Malmö efter att själv ha tagit den första kontakten med klubben.

Höllvikens GIF var inte sena med att komma med ett nytt kontraktsförslag för att försöka behålla Dan Mårtensson i ett år till. Snabbt kom IFK Malmö därför till ett beslut att man ville värva honom och på onsdagen skrev han på.

– De visade att de verkligen trodde på mig genom att handla snabbt och jag är glad att jag nu äntligen ska få prova lite högre upp i seriesystemet. Detta var sjätte året i tvåan och man blir ju inte precis yngre.

Enligt IFK-tränaren Jonas Danielsson är också Dan Mårtensson och hans föregångare, Ali Jasim, rätt lika varandra i spelstilen.

– Det är två fotbollsspelare som vet vad det handlar om. Med Dan bör vi dock få ett lite starkare försvar. Jämfört med Ali är Dan nämligen lite mer disciplinerad bakåt, men något sämre offensivt, säger Jonas Danielsson.

– Vi hade förstås inte värvat honom om vi inte vetat att det är en duktig fotbollsspelare och det vi har sett på träningarna hittills tyder bara på det.

Fakta/Dan Mårtensson

Ålder: 26 år.
Position: Högerback och innermittfältare.
Familj: Sambon Johanna Svensson.
Yrke/utbildning: Pluggar på IHM Business School.
Längd: 173 cm.
Vikt: 70 kg.
Klubbar: Sjöbo IF (1987-2001), Ystads IF (2002-2003), Höllvikens GIF (2004-2007), IFK Malmö (2008-).
Intressen: Musik och golf.
Varför IFK Malmö? Jag kände att tiden var mogen för en ny utmaning, att ta klivet en nivå högre upp. Det är förhoppningsvis en del år kvar till man ska sluta, men man blir ju inte precis yngre och därför tycker jag att det var dags att byta klubb.