Oavgjort med mersmak för U-laget

Östers IF var bäst bland de yngre och IFK Malmö bland de äldre spelarna. "Di gules" U-lag fick trots detta nöja sig med ett oavgjort resultat i lördagens träningsmatch som slutade 3-3 (0-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Den första halvleken spelades i ett enormt tempo. Jag tror aldrig att vi har spelat i ett sådant högt tempo förut, men det var faktiskt vi och inte Östers IF som bestämde hastigheten på matchen.

Öster är ett välorganiserat lag med ett koordinerat försvar. Deras anfallsspel bestod av tre omställningar i första halvlek, sedan hade vi ett stort bollinnehav på deras planhalva och det var små marginaler som gjorde att vi inte lyckades göra mål före pausvilan.

Jag var därför förväntansfull inför den andra halvleken där jag trodde att vi skulle få in bollen, men tyvärr missbedömde domaren en situation vilket ledde till att de fick en straff som de enkelt satte i mål fram till 1-0.

Fem minuter efter det kom inte domaren och hans assistent överens om en annan situation. Vi blev helt ställda och Östers 2-0-mål kom därför som en ordentligt kalldusch för vår del.

Detta höll på att helt förstöra resan. Vi var faktiskt bättre än Öster på alla sätt och att då förlora på två stora domarmisstag hade förstås känts oerhört surt även om det bara råkade vara en träningsmatch.

Edis Djugumovic reducering till 1-2 på en fast situation gav ett visst hopp för oss. Öster hann sedan emellan med 3-1-mål innan vår starka moral kunde se till att vi gjorde två mål och därmed räddade ett oavgjort resultat.

Om matchen bara hade pågått i några minuter till hade jag varit övertygad om att vi hade gjort ett segermål. Det hade varit mest rättvist med tanke på andra halvlek där vi var det bästa laget.

För en månad sedan såg det bedrövligt ut på många håll. Det gör mig därför oerhört stolt på vilket sätt som killarna genomförde den här matchen i en hall med en helt annan luft än vad vi är vana vid och med en annorlunda studs på planen.

Tre av de bästa domarna som finns att tillgå härnere, samt en bättre plan kommer dock att göra förhållandena mer rättvisa till returmötet i Malmö som vi har tänkt ska spelas under påskhelgen nästa år.

Östers IF – IFK Malmö 3-3 (0-0)

Arena: Tipshallen
Mål: 2-1 (75) Edis Djugumovic, 3-2 (80) Erol Ali, 3-3 (85) Erol Ali (straff)
Varningar: Ismail Güven 2 (IFK)
Utvisningar: Ismail Güven (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Johan Elvström

Roland Levay
Daniel Weclewicz
Mario Djordjevic
Abbas Abbas

Ahmed Mohamed
Ali Burrniku
Toni Parlov
Demokrat Maxhuni
Tobias Rosenlind

Ismail Güven

Avbytare

Nermin Besic (målvakt, Johan Elvström 30)
Erol Ali (Ahmed Mohamed 46)
Alden Smajlovic (Mario Djordjevic 46)
Omar Aouida (Demokrat Maxhuni 46)
Maher Touhami (Tobias Rosenlind 46)
Aljosa Remetic (Ismail Güven 65)
Driton Ademi (målvakt, Nermin Besic 65)
Edis Djugumovic (Ali Burrniku 65)
Mohammad Ibrahim
Victor Tegstam
Walid Shams