Ripoll: Dags att bryta tystnaden!

Tolv spelare. Det är antalet nya eller nygamla spelare som IFK Malmös U-lag i skrivande stund har gjort klart med inför säsongen 2008. Tränaren Alvaro Ripoll redogör för sina tankar om detta i nedanstående artikel.

Vi har under året flyttat upp fem spelare till A-laget och sagt upp tio spelare. Det innebär att vi har fått plocka in många nyförvärv, men det är inte vilka spelare som helst utan det finns en tanke och en planering bakom som skall följas, något som har gett mig stora framgångar.

Därför gläder det mig när jag tittar på Bosöns testresultat och ser att min spelare, Edis Djugumovic, har nått högsta resultat. Dessutom gläder det mig att mina spelare i A-laget får beröm för sina fysiska resultat när man nu går in i en tuff period.

Jag är medveten om att om dessa nya spelare anpassar sig till mitt upplägg så kommer vi att kunna nå större framgång än säsongen 2007.

För tillfället är vi inne i en period där vi håller på att testa våra nya spelare samt att kartlägga deras matvanor.

Den uppgiften ansvarar vår fysansvarige, Christoffer Bengtsson, för. Vidare har vi hjälp av Bosse Holmstrand från bland annat Heleneholms Triathlon som även kommer att vara involverad i fysträningen.

Jag är även väldigt glad att kunna knyta till mig en mycket duktig målvaktstränare åt laget, men nämner inga namn eftersom ingenting är klart till hundra procent.

Något som i varje fall är klart är att den personen som ligger bakom väldigt mycket av mitt jobb och framgångarna med ungdomsverksamheten blir kvar i föreningen, Marco Whittle. Tillsammans kommer vi att göra ett mycket bra jobb även 2008.

Fakta/U-lagets trupp

Målvakter: Driton Ademi (Kulladals FF), Nermin Besic (FC Malmö), Siavosh Derakhti (Rörsjöstaden IF). Försvarare: Mateo Mandic (uppflyttad), Toni Parlov, Mario Djordjevic, Victor Tegstam (uppflyttad), Abbas Abbas (Malmö Anadolu BI), Roland Levay (FC Malmö), Daniel Weclewicz. Mittfältare: Tobias Rosenlind, Alden Smajlovic (FC Malmö), Erol Ali (Malmö Anadolu BI), Maher Touhami (FC Malmö), Omar Aouida (Malmö Anadolu BI), Mohammad Ibrahim, Demokrat Maxhuni (FC Malmö), Ahmed Mohamed (BK Olympic), Ali Burrniku (FC Malmö). Mittfältare/anfallare: Walid Shams, Ismail Güven, Aljosa Remetic.