De senaste tio åren har IFK Malmö haft för vana att möta Helsingborgs Södra BIS. Sedan 2008 är det dock ny regi som gäller och division 2-klubben, som "di gule" ska möta i lördagens träningsmatch, går numera under namnet Ramlösa Södra FF.

För IFK Malmö är det revansch som gäller efter storförlusten i årets första träningsmatch, 0-3, mot Lunds BK. Efter en fullt godkänd första halvlek tappade "gulingarna" konceptet helt under de sista tjugo minuterna av matchen.

Ramlösa Södra FF är en sammanslagning av Helsingborgs Södra BIS och Ramlösa BoIS. Ramlösa BoIS:s plats i division 6 har inför säsongen 2008 tagits över av Ramlösa FF som är en nybildad farmarklubb.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas på Heleneholms IP:s konstgräs.

Truppen: Festim Bytyqi, Johan Elvström – Dan Mårtensson, Michal Aksamit, Tobias Liljewall, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Philip Milenkovic, Joakim Persson, Dzevad Nezirevic, George Safi, Ahmedin Sudic, Viktor Larsson, Joakim Svensson, Måns Sörensson.

Aktuellt: Magnus Bönnemark är tillbaka i 16-mannatruppen efter att ha varit i England under det förra veckoslutet. På torsdagen var det Zoran Jovanovics tur att åka iväg på en två veckor lång semester.

– Det är självklart illa tajmat att åka iväg så här kort före seriestart, men han ska ha fått ett godkännande av styrelsen och då kan vi inte säga någonting, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Mindre positivt är också att målvakten Magnus Ringdahl inte kan spela den här helgen heller. Han hade precis hunnit tillfriskna efter att ha varit sjuk när han stukade foten på en träning och det lär dröja någon vecka innan han är i speldugligt skick igen.

Kristoffer Bertolinos stukade fot är däremot läkt och han kan återigen gå för fullt på träningarna.

För den tidigare korsbandsskadade lagkaptenen, Martin Abrahamsson, går det framåt. Efter att fram tills nu enbart ha kunnat vara med på vissa övningar, behövde han inte kliva åt sidan en enda gång på fredagsträningen.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Egentligen spelar inte resultaten någon som helst roll på försäsongen. Det är självklart att det är roligare att vinna, men det absolut viktigaste är att det märks att det finns vissa linjer i spelet.

Under den här veckan har vi kört betydligare hårdare med en hel del löpning och andra konditionskrävande övningar. Det kan därför hända att spelarna känner sig lite sega i benen i lördagens match, men jag räknar ändå med en bättre prestation än senast.

Den första matchen med de nya spelarna är avklarad, en del nervknutar ska ha släppt och vi har kommit en vecka längre i vår träning. Jag tror därför att vi får se spelarna ta löpningarna hem på rätt sida och inte är bekväma som de var mot Lunds BK.