Det var IFK Malmös P95 som började bÀst i lördagens trÀningsmatch mot Malmö FF. Felet var bara att inte avsluten satt och nÀr "di blÄe" sedan kunde kontra in det ena mÄlet efter det andra förlorade "di gule" matchen med hela 0-5 (0-2).

Thomas Green, trÀnare för IFK Malmös P95:

Vi inledde matchen fantastiskt och dominerade fullstÀndigt. Vi hade fyra avslut, skapade tvÄ riktigt farliga hörnor, men oskÀrpa i avsluten gjorde att det var mÄllöst.

De stack upp pÄ vÄr planhalva en enda gÄng i en offsidelöpning vilket var det enda de hade att visa upp fram till deras tvÄ billiga mÄl, halvvÀgs in i första halvlek. Sedan vÀxte de som lag, medan vi blev alltmer passiva.

VÄr enorma press hade kostat oss massor med energi och dessvÀrre ocksÄ tvÄ baklÀngesmÄl.

I andra halvlek backade de hem, gjorde det skickligt och satsade pÄ snabba omstÀllningar och lÄnga bollar bakom vÄr backlinje som nu tvingats gÄ fram ytterligare i banan i vÄr jakt pÄ ett reduceringsmÄl.

De visade upp snabbhet och styrka, men matchen stod och vÀgde med knapp fördel MFF. Deras 3-0-mÄl var nÄgot onödigt och straffen de fick tvingade ned oss pÄ knÀ. MFF faststÀllde sedan slutresultatet med sju minuter kvar att spela pÄ en snygg lobb.

Vi gick ner pÄ tre backar, satsade det sista vi hade i oss för att snygga till siffrorna och vaskade fram tvÄ riktigt bra lÀgen som tyvÀrr inte resulterade i nÄgon reducering.

Vi ska heller inte vara nöjda med matchen som helhet eftersom vi tappade positioner pÄ tok för lÀtt. Det mÄste bli bÀttring nÀr det gÀller avsluten, positionsspelet och framförallt mÄste vi börja vinna lite andrabollar.

MFF vann rÀttvist, men hade vi gjort mÄl i början nÀr vi bÄde förtjÀnade det och spelade det offensiva spel vi kan, sÄ hade matchbilden blivit helt annorlunda och vi hade mycket vÀl kunnat stÄ dÀr som slutsegrare.

IFK Malmö – Malmö FF 0-5 (0-2)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Sharif Hakimi, Malmö
MĂ„l: 0-1 (13) N.N, 0-2 (15) N.N, 0-3 (44) N.N, 0-4 (52) N.N (straff), 0-5 (53) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Dardan Behrami
Alexandar Trifkovic
Shadi Romi
Blerim Bytyqi

Nermin Krupic
Christian Addo
Safet Besic

Dino Mesic
Marko Krsmanovic
Filip Koffi

Avbytare

Adil Hakimi
Alaa Ahmed
Edwin Adolfsson
Isak Listring
Nigel Stocker-Jackman
Patchicco Diallo