P95 utnyttjade inte chanserna

Det var IFK Malmös P95 som började bäst i lördagens träningsmatch mot Malmö FF. Felet var bara att inte avsluten satt och när "di blåe" sedan kunde kontra in det ena målet efter det andra förlorade "di gule" matchen med hela 0-5 (0-2).

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

Vi inledde matchen fantastiskt och dominerade fullständigt. Vi hade fyra avslut, skapade två riktigt farliga hörnor, men oskärpa i avsluten gjorde att det var mållöst.

De stack upp på vår planhalva en enda gång i en offsidelöpning vilket var det enda de hade att visa upp fram till deras två billiga mål, halvvägs in i första halvlek. Sedan växte de som lag, medan vi blev alltmer passiva.

Vår enorma press hade kostat oss massor med energi och dessvärre också två baklängesmål.

I andra halvlek backade de hem, gjorde det skickligt och satsade på snabba omställningar och långa bollar bakom vår backlinje som nu tvingats gå fram ytterligare i banan i vår jakt på ett reduceringsmål.

De visade upp snabbhet och styrka, men matchen stod och vägde med knapp fördel MFF. Deras 3-0-mål var något onödigt och straffen de fick tvingade ned oss på knä. MFF fastställde sedan slutresultatet med sju minuter kvar att spela på en snygg lobb.

Vi gick ner på tre backar, satsade det sista vi hade i oss för att snygga till siffrorna och vaskade fram två riktigt bra lägen som tyvärr inte resulterade i någon reducering.

Vi ska heller inte vara nöjda med matchen som helhet eftersom vi tappade positioner på tok för lätt. Det måste bli bättring när det gäller avsluten, positionsspelet och framförallt måste vi börja vinna lite andrabollar.

MFF vann rättvist, men hade vi gjort mål i början när vi både förtjänade det och spelade det offensiva spel vi kan, så hade matchbilden blivit helt annorlunda och vi hade mycket väl kunnat stå där som slutsegrare.

IFK Malmö – Malmö FF 0-5 (0-2)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Sharif Hakimi, Malmö
Mål: 0-1 (13) N.N, 0-2 (15) N.N, 0-3 (44) N.N, 0-4 (52) N.N (straff), 0-5 (53) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Dardan Behrami
Alexandar Trifkovic
Shadi Romi
Blerim Bytyqi

Nermin Krupic
Christian Addo
Safet Besic

Dino Mesic
Marko Krsmanovic
Filip Koffi

Avbytare

Adil Hakimi
Alaa Ahmed
Edwin Adolfsson
Isak Listring
Nigel Stocker-Jackman
Patchicco Diallo