P96 nära seger mot Malmö FF

Det går framåt för IFK Malmös P96. "Gulingarna" spelade länge jämnt med Real Malmö FC i söndags och i onsdagens träningsmatch kom ett nytt kvitto då det blev oavgjort, 1-1 (1-0), mot Malmö FF.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Jag kan förstås inte vara annat än nöjd med prestationen. Ett oavgjort var också talande för en match där Malmö FF absolut inte var bättre än vad vi var. Det var jämnt in i det sista och båda lagen hade chanser att avgöra.

Vi försökte verkligen spela boll och ta tillvara på de chanserna som bjöds. Det var också vid en sådan situation som vi gjorde 1-0-målet. De var passiva, rullade för mycket boll i backlinjen och då högg Bassam Ahmad direkt.

Tyvärr åkte vi på ett snöpligt baklängesmål med tolv minuter kvar att spela av matchen. Den här gången var det vi som agerade passivt i backlinjen och de kunde utnyttja en retur från Jones El Jabali i målet.

Med två minuter kvar var vi sedan oerhört nära att göra segermålet på en frispark som Agon Ajeti skickade i stolpen. Det var givetvis synd att den inte gick in, men trots allt är oavgjort ett mycket bra resultat mot Malmö FF.

Efter en sådan här match är hela laget värt allt beröm. Det går dock inte att komma ifrån att mittbacksparet Agon Ajeti och Mostafa Omar, som båda sprang något så kopiöst, ska ha ett extra plus i kanten.

IFK Malmö – Malmö FF 1-1 (1-0)

Arena: Malmö IP, grus
Domare: Selman Yalcin, Malmö
Mål: 1-0 (24) Bassam Ahmad, 1-1 (48) N.N
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Jones El Jabali

Ahmed Fakhro
Agon Ajeti
Mostafa Omar
Osama Kassem

Drin Ajeti
Yousef El Beyrouti
Tarek Bekar
Besfort Xhafolli
Bassam Ahmad

Yusuf Semovski

Avbytare

Abdul Fathi
Edmond Hani
Miriton Gashi
Saber Azizi