Inför Köge BK ? IFK Malmö

Ekonomiska problem hos den danska Superettanklubben Köge Boldklub satte stopp för fjolårets planerade träningsmatch. Ett drygt år senare, närmare bestämt på lördagen, blir det dock spel och för IFK Malmö innebär det dessutom årets första match på gräs.

Matchen, som har avspark klockan 13:00, spelas vid Ravnborghallen i Köge.

Truppen: Festim Bytyqi, Johan Elvström – Dan Mårtensson, Edis Djugumovic, Tobias Liljewall, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Philip Milenkovic, Joakim Persson, Srdjan Remetic, George Safi, Ahmedin Sudic, Viktor Larsson, Joakim Svensson, Måns Sörensson.

Aktuellt: Två ändringar görs i 16-mannatruppen inför lördagens träningsmatch. Dzevad Nezirevic och Michal Aksamit, som inte får förnyat förtroende, ersätts av Edis Djugumovic och Srdjan Remetic.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det ska bli roligt, särskilt eftersom det är på rätt underlag som vi ska spela. Fotboll ska bedrivas på gräs och därför är lördagens match något som vi verkligen ser fram emot.

Vi har dock ingen lätt uppgift framför oss. Spelarna är ganska nedtränade för tillfället och det kommer absolut att suga rejält i benen då vi möter ett bollskickligt danskt lag som har sin seriepremiär strax runt hörnet.

Intressant och lärorikt kommer det i vilket fall som helst att bli. Vi åker in till Danmark för att göra en bra match och det är oerhört viktigt att vi visar att vi kan stå upp i 90 minuter mot ett lag som ligger en division över oss.