Ytterligare en bit föll igår på plats för division 1-klubben IFK Malmö. Då kom övergångshandlingen för det sjunde nyförvärvet, den 19-årige mittbacken Philip Milenkovic, som lånas in från Malmö FF under 2008, in till Svenska Fotbollförbundet.

Philip Milenkovic har varit på planen under samtliga 270 minuter som "di gule" har spelat 2008. Under fjolåret höll han mest till ute på kanten i Malmö FF:s U21- och juniorlag, men i IFK Malmö är han tänkt som mittback.

– Det är en lugn och sansad kille. Han stirrar inte alls upp sig i onödan och är bra på huvudet, alltså ser vi honom som en spelande mittback, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Fakta/Philip Milenkovic

Ålder: 19 år.
Position: Försvarare.
Familj: Flickvännen Lovisa Jansson som spelar basket i Malbas. Mamma, pappa och en storasyster.
Yrke/utbildning: Fotbollsspelare. Har gått på Malmö Borgarskolas fotbollsgymnasium med inriktningen handel och administration.
Längd: 180 centimeter.
Vikt: 72 kilo.
Klubbar: Malmö FF (1994-), IFK Malmö (lån, 2008).
Intressen: Umgås med familj och vänner, shoppa kläder.
Varför IFK Malmö? Det är ett bra val och en chans för mig att äntligen få speltid på A-lagsnivå. Joakim Persson och Niklas Hansson, som är goda vänner från åren i Malmö FF, har bara haft gott att säga om IFK Malmö och det känns förstås också skönt att få fortsätta att ha nära till träningen.