U-laget behövde förlängning i DM

IFK Malmös U-lag är vidare till den tredje omgången i junior-DM. Det krävdes dock förlängning 2 x 15 minuter för att besegra BK Olympic med 6-4 (4-4 vid full tid) i en match som uratade med både utvisningar och mängder av gula kort.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Jag kommer inte att försöka mig på att direkt analysera matchen, varken fotbollsmässigt eller det som vi presterade. Om det är något som jag och BK Olympics tränare däremot är överens om så är det att domaren förstörde matchen från början till slut.

Shaban Sylejmani höll inte alls den kvalitén som krävs för att döma en sådan här match. Han var inkonsekvent åt båda hållen, delade ut alldeles för många varningar och missade också någon klar straffsituation.

Tyvärr urartade det på planen med mycket kamp och många fula ord. Spelarna tappade alltså sina huvuden helt. Givetvis är det ingen ursäkt att domaren inte höll måttet, men killarna ville ju egentligen bara spela fotboll, vilket var svårt med de förutsättningarna.

Vi är dock självklart glada över att vi lyckades vinna den här matchen och förmodligen får möta Högaborgs BK i nästa omgång. Som lag kan vi däremot inte få godkänt, utan det var istället de individuella prestationerna som avgjorde till vår fördel.

Det var också extra roligt, tycker både jag och spelarna, att Ahmed Mohamed kunde gå in och avgöra mot sitt gamla lag. Ahmed Mohamed är en riktigt bra fotbollsspelare och han kommer vi att få stor nytta av under säsongen.

BK Olympic – IFK Malmö 4-6 (4-4, 2-1)

Arena: Lindängens IP, grus
Domare: Shaban Sylejmani, Malmö
Mål: 0-1 (12) Mohammad Ibrahim, 2-2 (65) Demokrat Maxhuni, 2-3 (72) Omar Aouida, 2-4 (85) Ismail Güven (straff), 4-5 (102) Ali Burrniku, 4-6 (115) Ahmed Mohamed
Varningar: Abbas Abbas, Ali Burrniku, Erol Ali, Ismail Güven, Mohammad Ibrahim (IFK)
Utvisningar: Maher Touhami (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Driton Ademi

Abbas Abbas
Kristoffer Bertolino
Toni Parlov
George Safi

Alden Smajlovic
Mohammad Ibrahim
Tobias Rosenlind
Ali Burrniku
Demokrat Maxhuni

Omar Aouida

Avbytare

Daniel Weclewicz (Kristoffer Bertolino 46)
Ismail Güven (Mohammad Ibrahim 60)
Maher Touhami (Alden Smajlovic 60)
Ahmed Mohamed (George Safi 75)
Erol Ali (Ali Burrniku 75)