Under 2008 har det inte blivit en enda minuts speltid för Michal Aksamit. Ett ont knä har satt stopp och efter en längre betänketid tog den 28-årige mittbacken, som kom till IFK Malmö hösten 2005, i tisdags beslutet att lämna klubben.

– Det är hans onda knä som inte klarar av belastningen. Han har haft problem med det under en längre tid och har nu förstått att han inte kan träna de pass som krävs på den här nivån, säger Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Redan under det andra året i "di gule" började skadorna, i knäet och i ljumsken, göra sig påminda på allvar för polskfödde Michal Aksamit, som har alternerat mellan att vara mittback och innermittfältare.

Han spelade trots skadorna 18 (av 22) matcher i division 2 Södra Götaland 2006 och 15 (av 26) matcher i Söderettan 2007.

– Vi tycker alltid att det är tråkigt att tappa en bra spelare. En skadefri och fulltränad Michal Aksamit hade förstås gjort nytta, men han har tyvärr haft stora problem med skador, konstaterar Jonas Danielsson.

Bara drygt tre veckor före starten i division 1 Södra har IFK Malmös tidigare 24 man stora trupp alltså reducerats med en spelare.

Om tre dagar stänger fönstret för övergångar, men några tankar på att värva någon ersättare för Michal Aksamit finns inte. Den trupp man har bör räcka för att klara de 26 matcherna i ettan, samt några cupmatcher.

– Man vet aldrig vad som kan dyka upp, fast det är inte troligt att vi ersätter honom i dagsläget. Vi har trots allt en hel del mittbackar i truppen och Jörgen Svensson kan också flytta ner från anfallet om det skulle behövas, kommenterar Jonas Danielsson.