Inför IFK Malmö ? Jönköpings Södra

De två senaste matcherna har bjudit på ett nonchalant och oinspirerat spel av ett favorittippat IFK Malmö. Favorit är man inte mot Superettanklubben Jönköpings Södra IF och det är främst det som talar för en bättre insats i söndagens träningsmatch.

Matchen, som har avspark klockan 15:00, spelas på Hästhagens IP.

Startelvan (4-4-2): Festim Bytyqi – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Philip Milenkovic, Ahmedin Sudic – Magnus Bönnemark, Joakim Persson, Zoran Jovanovic, Daniel Jovanovic – Måns Sörensson, Blerim Mullici. Avbytare: Edis Djugumovic, Joakim Svensson, Jörgen Svensson, Srdjan Remetic, Viktor Larsson, Magnus Ringdahl (målvakt).

Aktuellt: Nästan ett halvår efter den senaste matchen finns anfallaren Jörgen Svensson åter med i en gul 16-mannatrupp. Svensson, som har haft problem med ljumskarna och gjorde sitt första fotbollspass så sent som i tisdags, börjar på bänken.

Tobias Liljewall, innermittfältaren som tvingades utgå med smärtor i knäet mot Köge, är snart tillbaka i träning med laget. Liljewall joggade under fredagen och ska kunna börja träna fotboll under nästa vecka.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det är en bra värdemätare eftersom vi verkligen behöver veta var vi står. De två senaste matcherna har ju tyvärr inte bjudit på några prestationer värt att tala om.

Som jag nämnde efter matchen mot Svedala finns det däremot en del som talar för att vi ska få se ett helt annat spel. Jönköpings Södra är som bekant ett lag som ligger en division över oss och vi brukar för det mesta kunna prestera bra mot på pappret bättre lag.