IFK Malmös P95 fortsätter att hålla nollan i träningsmatcherna. På lördagen ledde det till den tredje raka vinsten efter att Husie IF besegrats med siffrorna 3-0 (1-0) på en av Husiegårds IP:s grusplaner.

Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95:

En match där IFK Malmö blev bättre ju längre matchen led. Ett fjärde mål för "di gule" låg närmare till hands än en reducering.

Laget spelade fin fotboll och frånsett de sista tio minuterna i den första halvleken (när laget var decimerat till tio man och blev stressade i uppspelen), spelades bollen längs marken, många gånger på ett tillslag.

IFK Malmö anfaller nu effektivt, kraftfullt och med många spelare i och omkring motståndarnas straffområde. Djupledsbollarna slås mycket ofta och att ge sig på att räkna dem vore lönlöst.

Laget höll nollan för tredje gången i rak följd och har 14-0 i målskillnad på de tre senaste matcherna. Imorgon väntar en ny tuff match i form av Klågerups GIF, även den på bortaplan.

IFK Malmö öppnade matchen aggressivt och såsom i förra matchen tog "di gule" ledningen redan i den fjärde matchminuten. Husie var inte alls ofarligt, och innan IFK:s försvar hade anpassat sig till de långa bollarna, lyckades Husie sticka fram i flera farliga kontringar.

När laget åter vann mark och ville föra spelet visade domaren det gula kortet med följden att IFK tvingades spela med tio man i fem minuter. Laget uppträdde stressat och bollen gick mer i luften än på marken. Husie tog över allt mer och den här typen av spel tycktes passa Husie ganska bra.

Under pausvilan påmindes spelarna om dagens taktik: våra positioner i försvarsspelet, hur våra uppspel ska gå till och att bollen ska spelas längs marken på få tillslag. Laget passade även på att byta målvakt.

I andra halvlek radade IFK upp målchanser och Husies samtliga tre avslut var skott från distans. Laget hamnade rätt i positionerna och när man utökade sin ledning med två mål började bollen rulla fint mellan lagdelarna, från kant till kant.

Det enorma trycket i och omkring Husie straffområde ledde oundvikligt till en straffspark. När IFK nätade för tredje gången i matchen var tillställningen över och frågan handlade sedan bara om IFK skulle göra ytterligare mål.

Målen då?

0-1 (4) Bollen in från högerkanten via Isak Listring på mittfältet som direkt frispelade Alaa Ahmed. Alaa som sprintade ifrån sin bevakare och placerade bollen retfullt enkelt bredvid en chanslös Husiemålvakt.

0-2 (39) Mittbacken Shadi Romi erövrade bollen mitt på egen planhalva, avancerade sedan förbi fem motspelare och ända fram till motståndarnas straffområde innan ett utsökt distansskott letade sig in i nätmaskorna bakom målvakten.

0-3 (50) En Husiespelare tog bollen med handen innanför straffområdet och Dino Mesic placerade bollen i målvaktens högra hörn på den påföljande straffsparken.

Husie IF – IFK Malmö 0-3 (0-1)

Arena: Husiegårds IP, grus
Mål: 0-1 (4) Alaa Ahmed, 0-2 (39) Shadi Romi, 0-3 (50) Dino Mesic (straff)
Varningar: Shadi Romi (IFK)

IFK MALMÖ (4-3-3)

Nils Löfberg

Christian Addo
Edwin Adolfsson
Shadi Romi
Dardan Behrami

Patchicco Diallo
Isak Listring
Safet Besic

Dino Mesic
Nigel Stocker-Jackman
Alaa Ahmed

Avbytare

Benjamin Blomberg
Filip Koffi
Lukas Dahlström
Marko Krsmanovic
Nermin Krupic
Adil Hakimi (målvakt)