Avspark: IFK Malmö ? Husqvarna FF

På lördag den 19 april klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Husqvarna FF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Ahmedin Sudic, Srdjan Remetic, Philip Milenkovic,

Husqvarna FF: Kim Karlsson, Ambjörn Lennartsson – Johan Arvidsson, Eddie Avdic, Emmanuel Esam, Richard Johansson, Fredrik Knutsson, Emil Karlsson, Vladica Zlojutro, Alex Wendmu, Jörgen Larsson, Tom Juma, Jonatan Partin, Michell Haidari, George Midenyo Oguk, Mattias Karlsson.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det är egentligen bara innermittfältaren Tobias Liljewall som ännu inte kan gå riktigt för fullt efter sin knäskada. Han har tränat från och till under veckan, men har en bit kvar innan han kan bli aktuell för match igen.

Husqvarna FF: Fotskadade Emanuel Johansson, som förväntas vara tillbaka under nästa vecka, var den enda spelaren i truppen som inte var med i diskussionerna om att bli uttagen bland de 16 spelarna som på lördagen sätter sig på bussen till Malmö.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Som alltid är det ovisst inför en premiär. Vi hoppas däremot att vi har förberett oss på allra bästa sätt för att lyckas för när spelarna väl springer in på planen är det upp till dem att prestera.

Nerver kan förstås finnas med i bilden, men vi vet att vi har ett bra lag och en trupp som tror på sig själva. Det kan förstås fortfarande hända en del på vägen, fast känslan som vi har inför matchen är i varje fall god.

Roald Carlstedt, assisterande tränare i Husqvarna FF:  Det är en av de på pappret svåraste uppgifterna på hela säsongen. IFK Malmö kom fyra ifjol som nykomling, gjorde många mål och har stärkt upp truppen på alla sätt, så det är ingen lätt match att vänta.

 
De två senaste månaderna har vi däremot haft en positiv trend. Positionerna har flyttats fram rejält, vi har längre spelare och en bättre fysik, som gör att jag tror att vi kommer att vinna duellerna i båda straffområdena som är avgörande för matchens utgång.