På söndagen spelade IFK Malmös P97 sin första seriematch någonsin. Debuten i P11 Sydvästra grupp A blev dock inte alls rolig för "di gule" som föll med 2-5 (0-3) mot Trelleborgs FF.

Pierre Marante Ferreira, tränare för IFK Malmös P97:

Perfekt premiärväder, nykritad plan och nervösa spelare. Vår första tävlingsmatch utomhus efter fem månaders träning. Inne i omklädningsrummet kunde man ta på nervositeten och även om inte alla killarna erkände det kunde man se det på dem.
.
Det visade sig på planen också. Oskärpa i avsluten och osäkert försvarsspel präglade första halvlek och det utnyttjade TFF som gjorde tre mål på oss, varav ett på straff. Spelet ute på planen var jämnt men inte resultatet.
 
I andra halvlek kom spelet igång lite mer, vi lyckades göra två mål, vilket TFF också gjorde. 2-5 slutade därmed matchen. Vi gjorde enkla misstag, det märks att vi inte är så erfarna av tävlingsmatcher, men vi får fortsätta träna och kämpa vidare.

Startsjuan (3-3):
Farid Razwan – Khaled Abdul Rahim, Miguel Mollinedo, Anas Hamidan -Kevin Hoxhaj, Misike Szeregnyi, Otto Sztojka. Avbytare: Bruno Rydhagen Fresia, David Saric, Elmin Sefoski, Marko Vujevic.