IFK Malmös P95 tog på söndagen sin andra raka seger i P13 Sydvästra grupp A då det tidigare "spöket", Klågerups GIF, besegrades med 1-0 (0-0). Dino Mesic gjorde matchens enda mål tio minuter in på den andra halvleken.

Vi förväntade oss en tuff match eftersom vi nyligen mötte Klågerups GIF i vårt genrep (1-2), och det blev det. En ganska fysisk match, med tillhörande hårt spel, men inom gränserna för vad som är tillåtet.
 
Klågerups GIF öppnade bäst med flera fina attacker på IFK:s högerkant och ett ledningsmål för Giffarna hängde tveklöst i luften. IFK Malmö var tämligen trögstartat denna dag och blev ofta åskådare till många av Giffarnas snabba och giftiga anfall.
 
När så matchen hunnit bli tio minuter gammal började IFK ta för sig mer, men hade ändå uppenbara problem med att hålla bollen längs backen. De höga bollarna bemästrade Giffarna mycket bättre och matchbilden såg oroväckande ut, sett med IFK-ögon.
 
Matchen böljade fram och tillbaka, inte så mycket ordnat spel och många skottförsök från distans präglade matchbilden. Så småningom gjordes en rockad bland ytterbackarna så att både högerkanten och laget kunde andas ut en aning.

Halvlekens sista fem minuter tillhörde IFK som skapade ett bra tryck mot gästernas mål, med bland annat tre skottförsök, varav två gick strax ovanför överliggaren.

 
I halvtid disponerade IFK om sitt spelarmaterial och ville tidigt få hål på Klågerup. Bollen spelades oftare längs marken och laget blev märkbart rörligare.
 
Tio minuter in på den andra halvleken svarade Adam Nordkvist för ett konstnummer och klackade fram bollen till Dino Mesic som kunde föra upp IFK Malmö i ledningen, 1-0.
 
Klågerup svarade snabbt genom att formera om sitt lag från en fyrbackslinje till en trebackslinje. IFK Malmö backade hem, stängde ytorna och spelade på resultatet.
 
Spelet förlades de sista tjugo minuterna till IFK:s planhalva, men laget försvarade sig skickligt och tvingade Giffarna till resultatlösa skott utifrån. Två snabba kontringar hann IFK Malmö med innan slutsignalen gick, men båda gångerna avvärjde Giffarna på ett utmärkt sätt.
 
Vi är självklart nöjda med tre poäng, en dag när vi faktiskt inte presterade någon attraktiv fotboll. Effektiva var vi såklart och vi måste också plocka fram en spelare för sitt otroliga slit och bollvinnande på mitten, Lukas Dahlström, som åter är tillbaka i full träning och i god matchform.
 
Nu närmast väntar Åshöjden Cup under Valborg, innan det är dags för bortamatch i serien mot Kvarnby IK den 10 maj.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Safet Besic, Lukas Dahlström, Adam Nordkvist – Dino Mesic, Marko Krsmanovic, Alaa Ahmed. Avbytare: Blerim Bytyqi, Filip Koffi, Nermin Krupic, Nigel Jackman,Patchicco Diallo.