P95 tog brons i Åshöjden Cup

IFK Malmös P95 kom på söndagen trea i Åshöjden Cup. "Gulingarna" revanscherade sig snabbt efter semifinalförlusten mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 1 och besegrade ärkerivalen Malmö FF med 4-3 i match om tredje pris.

IFK Malmö var mycket håglöst i den första halvleken, och hade inte lyckats skaka av förlusten i semifinalen. Laget såg trögt ut, både i tanke och i ben.

Malmö FF tog tidigt ledningen när IFK Malmö stod på hälarna. Avslutet skedde från dryga tio meter från mål, 0-1. Några minuter senare kunde Dino Mesic åter skruva in en fin frispark över muren, 1-1. I matchminut elva och tolv kom Malmö FF enkelt förbi igen och deras 1-3-mål var en exakt repris av det deras första mål.

I halvtid fick spelarna veta ett och annat. Laget skulle avsluta Åshöjden Cup 2008 på ett värdigt sätt. 


Andra halvleken var knappt minuten gammal när Oscar Hansson lyckades ”stjäla” bollen från en något nonchalant MFF-målvakt, 2-3.


Dryga sex minuter från slutet kunde Dino Mesic hitta Marko Krsmanovic med en fin boll som förvaltades på bästa sätt, 3-3.


När klockan var sju sekunder från full tid slog Marko Krsmanovic en fantastisk djupledsboll till Alaa Ahmed som bröstade fram bollen till sig själv och sedan på halvvolley sköt en lobb över målvakten och in i mål, 4-3. Upphämtningen var nu ett faktum.


Vi gjorde en fruktansvärd platt match och med lite ”sanningens ord” i halvtid ryckte laget upp sig rejält. Laget svarade för en fin upphämtning i andra halvleken, men en ”guling” får aldrig inleda en match så håglöst som dagens elva gjorde.


Godkänd turnering och vi infriade våra tre målsättningar: slutspel, göra god reklam för IFK Malmö och visa upp en attraktiv fotboll.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Isak Listring, Lukas Dahlström, Safet Besic – Dino Mesic, Nigel Jackman, Alaa Ahmed. Avbytare: Edwin Adolfsson, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Marko Krsmanovic.