Avspark: IFK Malmö – Torslanda IK

På söndag den 18 maj klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Torslanda IK i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
 
TRUPPERNA
  
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Joakim Svensson, Viktor Larsson, Måns Sörensson, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.
 
Torslanda IK: Magnus Berglöf, Bujar Avdijaj – Joakim Viberg, Thomas Erlandsson, Michell Hansson, Jonatan Gerth, Tobias Karlsson, Joakim Ahlgren, Max Mårtensson, Hector Svensson, Calle Ekdahl, Andreas Haglund, John Sjöberg, Andreas Hammar, Anders Bothén, Niclas Dahlin.
 
AKTUELLT
 
IFK Malmö: En del frågetecken gör att IFK Malmö inte kan lämna annat än en 17-mannatrupp till söndagens hemmamatch mot Torslanda IK. Klart är däremot att mittfältaren Martin Abrahamsson är med för första gången sedan den 1 maj förra året då han slet av korsbandet mot FC Trollhättan.
 
Torslanda IK: Det är med ett försvagat försvar som Torslanda kommer till spel i helgen. Kuorosh Hatami, vänsterbacken, fick sitt tredje gula kort i förra veckans Göteborgsderby mot Västra Frölunda och är därmed avstängd mot IFK Malmö.
 
TRÄNARNA TYCKER
  
Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Torslanda ska bli Torsklanda. För oss känns det som en rätt viktig match. Vi har gjort bra matcher, där vi mestadels också har spelat en bra fotboll, men har tyvärr inte klarat av att trycka dit bollarna på det sättet som vi är vana vid.
 
Senast på Malmö IP klarade vi av att göra tre mål och vi hoppas självklart på att det blir några mål även imorgon. Vi har skapat en hel del chanser och det ska bara släppa framför målet också. Får vi något mål är vi tämligen övertygade om att det kommer att lossna rejält för vår del.
 
Jan-Erik Lien, tränare i Torslanda IK: Det är knappast något säckförsvar som vi ska gå ut med mot IFK Malmö. Vi hade övertaget i perioder mot Skärhamn, Motala och Västra Frölunda, men har tyvärr varit lite för ojämna och har därför inte riktigt fått till det resultatmässigt.
 
Förhoppningarna är alltså goda inför morgondagen där vi hoppas kunna göra en bra match. Det är klart att vi kommer att vara nöjda om det blir en poäng, även om huvudmålet såklart är att ta vår andra seger för säsongen.