IFK Malmös P96 är inte längre utan poäng i P13 Sydvästra grupp B. Lördagens match mot Lunds BK 2 slutade nämligen oavgjord, 1-1 (0-1), efter att Blend Karim kvitterat med drygt åtta minuter kvar att spela.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Vi rullade boll på ett mycket bra sätt och det är något som vi inte har gjort de två senaste matcherna. Det gjorde att Lunds BK fick jaga boll, vi hade spelet i 25 minuter och skapade ett par halvchanser, men Lund var inte alls dumma på sina snabba omställningar där de också hade någon halvchans.

Efter 25 minuters spel tog de något snöpligt ledningen på en kontring. Vi tappade bollen på deras planhalva och istället för att ta jobbet ordentligt, joggade vi hem och då rasslade det tyvärr genast till bakom vår målvakt, Jones El Jebali.

Sedan inför den andra halvleken sade vi till varandra att vi verkligen inte ville förlora matchen. Vi började spela fotboll igen, tog ner bollen på marken och kunde köra över Lund som inte hade mer än två-tre skott på hela halvleken.

Själva skapade vi en hel del chanser som mycket väl kunde ha gett utdelning. Närmast mål var det när Yousef El Beyrouti fick på ett bra skott, men deras målvakt gjorde en mycket bra räddning och det gjorde han även på en frispark från Agon Ajeti.

Med drygt åtta minuter kvar av ordinarie matchtid kom det välförtjänta 1-1-målet genom Blend Karim. Agon Ajeti slog en fripark i ribban, bollen gick ut till Bassam Ahmad vars avslut räddades av målvakten, men på returen högg Blend Karim och satte dit kvitteringen.

Strax före målet fick Lunds BK en spelare utvisad i fem minuter och efter målet fortsatte vi att skapa chanser. Tråkigt nog kom då vårt första gula kort i matchen och efter snack fick Yousef El Beyrouti även syna det röda kortet.

Med en man mindre i fem till sju minuter ska vi vara ganska nöjda med att det blev 1-1, även om vi faktiskt lika gärna kunde ha vunnit. Det var dock ändå mycket bra gjort av alla spelarna som kämpade och verkligen gav allt dem hade i den här matchen.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jones El Jebali – Ahmed Fakhro, Agon Ajeti, Mostafa Omar, Emir Rahman – Yousef El Beyrouti, Besfort Xhafolli, Saber Azizi, Bassam Ahmad – Drin Ajeti, Osama Kassem. Avbytare: Afzal Sangin, Blend Karim, Mansoor Ataei, Miriton Gashi, Zakaria Awad.