Förhandssnack: Jörgen Svensson

På söndag väntar något av en tidig ödesmatch för IFK Malmö när laget tar emot Torslanda IK på Malmö IP. Ifkmalmo.com fick en pratstund med lagets trotjänare Jörgen Svensson dagen innan matchen. Och han är av allt att döma hoppfull inför uppgiften.

Ni har haft en minst sagt tung upptakt, Jörgen. Ynka tre poäng av tolv möjliga är ingen rolig läsning för en gul supporter.

– Nej, det är vi överens om. Tre uddamålsförluster som vi har fått svider. Mot Huskvarna i premiären är det inget att säga om. Då gjorde vi en usel match och var inte värda några poäng. Däremot tycker jag att matcherna mot Värnamo och nu senast mot Lindome har gett vissa tecken på att vi är på väg att hitta tillbaka till det spel som var så framgångsrikt ifjol.

Hur jämför du årets lag jämfört med det förra säsongen?

– Ganska likvärdigt. Visserligen tappade vi två viktiga försvarsspelare i Ali Jasim och Niklas Hansson. Tycker dock Ivo har axlat manteln bra efter Niklas som innerback. Därtill har våra unga spelare fått mer erfarenhet och rutin. Och nyförvärvet Måns Sörensson är duktig i anfallet. Så nog borde vi få en likvärdig placering som den ifjol. Men då gäller det att poängen börjar rulla in.

Är där något lag som överraskat på dig i serien så här långt?

– Det skulle i så fall vara nykomlingen Lindome. De spelar med ett stort hjärta och är ett löpvilligt lag. Trodde nog ändå att de skulle vara bättre med tanke på så många poäng de tagit. Jag har svårt och se att de håller hela året. En nykomling brukar som bekant alltid spela på inspiration så här i inledningen av säsongen.

I helgen väntar således Torslanda. Ett lag som väcker goda minnen för dig.

– Ja, du tänker såklart på kvalet säsongen 2000 när vi slog dem i ett dubbelmöte och gick upp i Superettan. Förra säsongen slog vi dem hemma och spelade oavgjort borta. I år har jag ingen riktig koll på dem.

Din ljumskskada har varit ett omdebatterat ämne. Hur står det till med den?

– Visst har jag känning av den, liksom förra säsongen. Men nu kör jag ett program som gör att jag blir bättre och bättre. Att jag inledde på bänken mot Lindome berodde till vis del att det var konstgräs. Ett underlag som inte lämpar sig direkt för mina ljumskar.

Du har numera blivit anfallare igen. Hur trivs du med den rollen?

– Det är helt okej. När Anders Grimberg plockade ner mig som mittback för några år sedan blev det en nytändning för mig. Men förra året gick det bra som forward. När man hållit på så länge som jag är det bara kul med variation.

Till sist, Jörgen, vågar du dig på ett tips i mötet med Torslanda?

– Jag hoppas och tror att vi vinner. Det måste vi. Annars är vi ordentligt nere i dyn. Sedan vore det skönt med en trepoängare inför derbyt mot MABI nästa vecka. En match jag redan nu ser fram emot. Men först gäller det för oss att vara fokuserade på Torslanda.