IFK Malmös P95 behåller serieledningen i P13 Sydvästra grupp A efter lördagens seger mot Lunds BK, 2-0 (1-0), trots hela åtta spelare borta från spel.

IFK Malmö saknade åtta spelare inför dagens match mot serietvåan Lunds BK, däribland lagets skyttekung Dino Mesic som senast svarade för ett hattrick vid onsdagens avancemang i Malmömästerskapet.

Nils Löfberg var åter tillbaka i målet efter tio dagars uppehåll på grund av sjukdom och hade inte hunnit med något träningspass inför dagens, på förhand, väntande toppmatch. Dock sattes han inte på några större prov.
 
Lunds BK började helt klart bäst och förlade spelet på IFK:s planhalva i inledningen. De skiftade från kant till kant ganska effektivt och fick bollen upp bakom våra offensiva ytterbackar i korridoren. Strålande försvarsspel, där backlinjen gav varandra fint understöd i alla moment, förhindrade Lunds BK från några klara chanser.
 
Drygt sju minuter in i matchen började ”di gule” få ordning på sitt spel. Bollen spelades oftare längs marken och laget kunde utnyttja kanterna fint, men framförallt ytan bakom LBK:s höga backlinje. Dock var det hela tiden oroligt när gästerna ständigt vände spelet från den ena kanten till den andra och hemmalaget hamnade på efterkälken.
 
En kvart in i matchen, strax efter att LBK blivit fulltaliga igen, fick IFK stopp på gästernas offensiva yttermittfältare genom man-man-markering, något som spelarna hade fått besked om redan före matchen, men ändå inte riktigt lyckats fullfölja i inledningen.
 
Halvlekens sista tio minuter radade "di gule" upp flera giftiga målchanser, allt medan Lunds BK hade svårare för att vända spelet från den ena kanten till den andra. Gästernas målvakt agerande fint och förtroendeingivande, och hade förmågan att läsa spelet, vilket märktes flera gånger då IFK rann igenom med djupledsbollar.
 
Då blott fem minuter återstod av den första halvleken fick Amunda Diasso en fin djupledsboll och drev in i boxen bakom de jagande innerbackarna där han blev trampad på hälarna. Den efterföljande straffsparken slog lagkaptenen Shadi Romi in i mål, 1-0.

Efter halvtid valde ”di gule” att dra sig tillbaka och formera 4-2-3-1 uppställning. Lunds BK tilläts ha bollen i sin backlinje och IFK Malmö satte först press vid mittlinjen.

När andra halvleken var knappt sju minuter gammal fick ”di gule” hörnspark som förvaltades mycket väl. En lyckad hörnvariant där Safet Besic hittade en helt fristående Amunda Diasso vid bortre stolpen som snyggt nickade bollen i mål, 2-0.

De sista 23 minuterna hade IFK Malmö inte många målchanser. Matchen präglades av långa och höga uppspel av Lunds BK medan "di gule" hade förmågan att springa offside, samtidigt som LBK:s backlinje ska ha fint beröm för sin push-up-förflyttningar.

Stundtals presterade IFK Malmö fint spel, men ingen kan kräva att laget levererar totalfotboll i en seriefinal i hela 60 minuter. Däremot svarade ”di gule” för ett utmärkt försvarsarbete med lagkaptenen Shadi Romi som anförare.

En sak kan man dock säga om IFK Malmö P95 – laget är svårslaget och har en fantastisk moral, trots frånvaro av hela åtta spelare.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Patchicco Diallo, Lukas Dahlström, Safet Besic – Marko Krsmanovic, Nigel Jackman, Amunda Diasso. Avbytare: Benjamin Blomberg, Filip Koffi, Nermin Krupic, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Shadi Romi.