P95 närmast segern i seriefinalen

IFK Malmös P95 gick mållöst från fredagens seriefinal i P13 Sydvästra grupp A mot Malmö FF 1 som slutade 0-0. Det var dock en match där "di gule" hade det mesta av spelet och låg närmast segern också sett till antal målchanser.

IFK Malmö hade fått några sena återbud däribland Alexandar Trifkovic (ömma knän) och Isak Listring som så sent som under uppvärmningen tyvärr konstaterade att det inte skulle bli någon match.

För övrigt hade "di gule" nästan fullt manskap igen på veckans träningar vilket var mycket glädjande då våren hade varit allt annat än god mot spelartruppen.

IFK Malmö hade bestämt sig för att tre poäng var syftet med dagens match. Vi hoppades på förhand på fint anfallsspel med variation mellan kantspel och djupledsspel. Detta visade laget upp omgående och var skoningslösa i utförandet under större delen av andra halvleken.

Matchen inleddes i makligt tempo där Malmö FF rullade effektivt boll och kom sånär runt på kanterna. Deras första tre avslut var från distans. IFK Malmö utnyttjade motståndarnas höga backlinje och lyfte in några delikatesser bakom denna. Tyvärr resulterade det inte i några större farligheter.

Knappt kvarten var spelad när IFK Malmö så smått började ta över initiativet. Samtidigt tvingades Christian Addo kliva av planen i smärtor. Patchicco Diallo fick ta steget ner från innermitten till ytterbacken och gjorde detta strålande för resten av matchen. I brist på tillgängliga backar var detta enda lösningen.

Minuten senare plockade Dino Mesic ned en boll på bröstet i trängt läge för att elegant vända bort de annars storspelande innerbackarna och gå på avslut. Dardan Behrami stack upp från sin ytterbacksplats och prövade bössan. Alltjämt var det mållöst. Tempot var nu riktigt högt.

De sista sju minuterna (varav tre minuter var på stopptid) hade "di gule" kopplat greppet. Malmö FF var tillbakapressat och tappade tidigt boll över sidlinjen på egen planhalva. De var klart omskakade.

I halvtid pratade vi om att komma till fler avslut och att arbeta mycket mera i sidled med mittfältet i försvarsarbetet för att undvika långa uttröttande löpningar mellan de båda straffområdena.
 
"Di gule" rivstartade den andra halvleken och hade omgående två farliga chanser. Malmö FF visade nu prov på snabba omställningar, men backlinjen anförda av Edwin Adolfsson och Shadi Romi avstyrde de flesta anfallsförsöken.
 
Knappt åtta minuter var spelade av den andra halvleken när Amunda Diasso fick en riktig smörpassning av Adam Nordkvist. Den snabbe centern kom fri med målvakten och i samma ögonblick han gick på avslut vräkte sig motståndaren upp på hans rygg, vilket resulterade i ett skottförsök som målvakten ändå hade vissa bekymmer med.Många ville ha det till straffspark.

Amunda Diasso tvingades bli omplåstrad under en knapp tiominutersperiod innan han åter var på planen och oroade fyrbackslinjen. Till sin hjälp hade han Dino Mesic som gång på gång kom runt på kanten. Bländande teknik visade också Safet Besic upp när han gång på gång höll undan och täckte bollen föredömligt med elegans.

 
Många i laget arbetade hårt däribland Marko Krsmanovic och Nermin Krupic, samt Oscar Hanson och Filip Koffi som båda svarade för en riktigt bra andra halvlek. 

Bäst på plan idag var ändå centrallinjen: Edwin Adolffson som stoppade många anfall, Lukas Dahlström som vann bollen åter och Amunda Diasso som höll i bollen så att vi kunde flytta upp och få till längre anfall.

 
Andra halvleken tillhörde "di gule" och laget var så nära att ta ledningen. En av halvlekens bästa chanser hade dock Malmö FF med blott fyra minuter kvar att spela. En hörnspark resulterade i en tilltrasslad situation och en dubbelchans var nära att föra upp Malmö FF i ledningen, men Nils Löfberg, sin vana trogen, stod åter i vägen.

Vi ska vara stolta över insatsen, men absolut inte nöjda. Vi var värda tre poäng och visade under matchens gång vilket otroligt bra lag vi har utvecklats till på blott sju månader. I och med dagens oavgjorda match har laget nu tagit 40 poäng på de senaste 16 matcherna och med den fina målskillnaden 51-6. Laget har på dessa 16 matcher hållit nollan hela elva gånger (!).

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Patchicco Diallo, Lukas Dahlström, Adam Nordkvist – Marko Krsmanovic, Amunda Diasso, Dino Mesic. Avbytare: Filip Koffi, Isak Listring, Nermin Krupic, Oscar Hansson, Safet Besic.

Matchens lirare: Edwin Adolfsson, Lukas Dahlström och Amunda Diasso.