U-laget vann klart i junior-MM

Det är tätt mellan matcherna för IFK Malmös U-lag. Men några trötthetstecken märktes inte alls, dock ett visst oengagemang, då "di gule" på fredagen gick vidare i junior-MM efter att ha besegrat IF Limhamn Bunkeflo 2007 med hela 4-1 (0-1).

I MM-kvartsfinalen, som ska vara spelad senast den 31 juli, kommer IFK Malmö att få möta Malmö Anadolu BI på bortaplan.

Jerry Swerkström, assisterande tränare för IFK Malmös U-lag:

Tyvärr presterade vi inte riktigt det spelet som vi ville i den här matchen. Det var ett spel som både var tveksamt och oengagerat, framförallt i den första halvleken som IF Limhamn Bunkeflo 2007 också kunde vinna med 1-0.

Vi kvitterade tidigt i den andra halvleken, men bara några minuter senare fick målskytten Mohammad Ibrahim sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. En lindrig utvisning som det finns någonting att säga om, utan den var helt korrekt.

Det skulle dock inte spela någon större roll för slutresultatet. Efter en annars svag öppning på halvleken, tog nämligen spelarna sig samman rejält och lyckades vända till odiskutabla, 4-1, vilket var extra starkt med en man mindre på planen.

Startelvan (4-5-1): Johan Elvström – Alden Smajlovic, Martin Sosa, Toni Parlov, George Safi – Mohammad Ibrahim, Edis Djugumovic, Erol Ali, Demokrat Maxhuni, Ali Burrniku – Ismail Güven. Avbytare: Walid Shams (Erol Ali 46), Maher Touhami (Ali Burrniku 60), Mario Djordjevic (Alden Smajlovic 85), Ahmed Mohamed (Edis Djugumovic 88), Omar Aouida.