Förhandssnack: Martin Abrahamsson

Efter drygt ett års frånvaro gjorde IFK Malmös 27-årige innermittfältare Martin Abrahamsson en efterlängtad comeback i den senaste matchen mot Torslanda. Martin fick 20 minuters speltid som inhoppare, vilket räckte som kvitto. Hans efterhängsna knäskada tycks äntligen vara läkt.

Så vi på ifkmalmo.com kan inget annat än välkomna dig på plan igen, Martin.

– Tack, den här comebacken har jag längtat efter. Det känns oerhört inspirerande att vara tillbaka.

Du har varit borta i drygt i ett år. Hur har dina tankar gått under skadeperioden?

– Jag har hela tiden varit inställd på att komma tillbaka. Dessutom har jag fått ett fint stöd i min flickvän, familj och lagkamrater under min långa väg tillbaka. Faktum är att knäskadan mot Trollhättan ifjol är min första. Under tiden i min moderklubb Växjö var jag i stort sett aldrig skadad, inte heller i IFK förrän fram till ifjol.

Du fick 20 minuter som sagt mot Torslanda. Sedan blev det en hel DM-match mot BW90 tidigare den här veckan. Som vänsterback?

– Ja, en ovanlig position för mig. Men det kändes bra. Framförallt var jag nöjd med min bollberöring. Den märks att känslan är på väg tillbaka.

Vilken position föredrar du, vänsterback eller mittfältare?

– Givetvis känner jag mig mest bekväm på mittfältet. Samtidigt måste jag erkänna att det här med att spela vänsterback var en ny positiv bekantskap. Jag spelar där jag blir tillsagd att spela.

Er inledning på årets säsong har inte varit den allra bästa, fyra poäng av 15 möjliga. Har du någon förklaring?

– Det handlar om flyt. Vilket vi till stor del hade ifjol. Frånsett bottennappet mot Husqvarna i premiären tycker jag att vi har spelat bra. Vi borde ha haft fler poäng, i synnerhet med tanke på de insatser vi gjorde borta mot Värnamo och Lindome. Matcher som vi med minsta lilla flyt borde ha plockat poäng i.

Nu väntar derbyt mot MABI.

– Ett derby är alltid extra kul och inspirerande. Sedan är det extra inspirerande att få möta många av sin forna lagkamrater. I MABI spelar som bekant många gamla IFK:are. Så visst blir det ett prestigemöte.

Vem vinner?

– Ja, säg det. Framförallt gäller det för oss att få stopp på MABI:s passningsspel. För vår egen del handlar det om att få i gång det vägvinnande spel vi till stora delar hade förra säsongen. Vi har mycket kapacitet i årets IFK-upplaga. Nu är det dags att vi plockar fram dem. Vi behöver poäng nu för att ta farväl av bottenstriden.

Ett gott omen för IFK är att laget inte har förlorat den här säsongen med Martin Abrahamsson i laget. En trend som säkert de gula anhängarna hoppas består.