Avspark: Malmö Anadolu BI – IFK Malmö

På söndag den 25 maj klockan 16:00 är det avspark mellan Malmö Anadolu BI och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.
 
TRUPPERNA
   
Malmö Anadolu BI: Phillip Calington – Christian Andersson, Andreas Persson, Fredrik Nilsson, Erol Demir, Johan Åkesson, Martin Ingelsson, Alvaro Olguin, Alexander Nunez Cona, Niclas Öberg, Liridon Rrustemaj, William Tonji-Ngounou, Fredrik Jönsson, Murat Kücükvardar, Medin Zekmani, Sami Güngör.
 
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.
 
AKTUELLT

Malmö Anadolu BI: Två avstängningar stör. Först blev anfallaren Adem Özay utvisad då han firade ett mål inne Västra Frölunda IF:s tekniska område och senare i samma match fick den tidigare IFK-backen Baskim Sopi säsongens tredje varning.

Målvaktsproblem tvingade Malmö Anadolu BI att ställa den gamle IFK-mittfältaren Johan Åkesson i målet mot Västra Frölunda. Phillip Callington, som var sjuk senast, är dock tillbaka mot IFK Malmö, medan Daniel Pode ännu inte är kurant i sitt knä.

IFK Malmö: Nya frågetecken tvingar IFK Malmö att bara lämna en 17-mannatrupp även till derbyt mot Malmö Anadolu BI. Ett stort avbräck har man dock redan i anfallaren Måns Sörensson som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort senast mot Torslanda IK.
 
TRÄNARNA TYCKER
  

Nils-Erik Persson, tränare i Malmö Anadolu BI: De har varit mer optimistiska på förhand, med en förväntad topplacering och vi kan förstå att de inte är nöjda med starten. Vi är inte direkt förskräckta över vår start, utan kan vi nå en mittenplacering är det bra och med ett nytt kontrakt är vi nöjda.
 
Det gäller att vi går ut och spelar aggressivt med en bra rörelse om det ska bli något positivt resultat i morgondagens match. Vi får absolut inte knäppa till då det är laget som vågar spela ut som kommer att gå segrande ur det här derbyt.
 
Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Jag förväntar mig ett hett derby på alla sätt och vis. Vi hade inte precis räknat med att ligga i botten efter fem omgångar och därför är det bara gasen i botten som gäller på Rosengårds Södra IP.
 
Det ska bli riktigt intressant att möta Malmö Anadolu BI. Spelarna känner varandra väl, mycket prestige är inblandad och det kommer säkert att bli en bra stämning på läktarna, alltså en sådan match som man definitivt vill vinna.
 
Vi kommer förmodligen att få se en spännande match mellan två spelande lag. De har liksom vi många tekniska spelare som eftersträvar att spela den rätta fotbollen, att rulla bollen längs med marken och inte köra med en massa tjongbollar.