Avspark: IFK Malmö – Östers IF

På onsdag den 28 maj klockan 19:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Östers IF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö:
Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Martin Abrahamsson, Joakim Svensson, Viktor Larsson, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.

Östers IF (4-4-2): Robin Malmqvist – Månz Karlsson, Fredrik Bild, Mario Vasilj, Tyler Hughes – Stefan Karlsson, Enes Smajlovic, Patrick Nilsson, Daniel Petersson – Tomas Petry, Thorhallur Einarsson. Avbytare: Alexander Henningsson, Elmin Nurkic, Fredrik Petersson, Marcus Nobell, Rasmus Rydén (målvakt).

AKTUELLT

IFK Malmö:
Det höll i en knapp timme för lagkaptenen Joakim Persson mot Malmö Anadolu BI. Först blev han trampad på foten av Martin Abrahamsson på uppvärmningen och en ny smäll under matchen tvingade honom att bryta. Han tränade inte på måndagen och något spel mot Östers IF är inte aktuellt.

Halva mittfältet mot MABI kommer därmed att saknas mot Öster. Zoran Jovanovic drog nämligen på sig sitt tredje gula kort senast och är avstängd. Tillbaka efter avtjänat straff är däremot anfallaren Måns Sörensson som hittills har gjort tre seriemål i den gula tröjan.

Joakim Perssons plats i 16-mannatruppen tas av Viktor Larsson.

Östers IF:
Högerbacken Emin Nouri gjorde en mycket bra match i toppmötet senast mot FC Trollhättan. Det vill säga fram till den 88:e minuten då han efter några mindre väl valda ord fick syna det röda kortet som innebär att han är avstängd mot IFK Malmö.

Efter kontroll på måndagen stod det däremot klart att en annan högerback, Månz Karlsson, åter är i speldugligt skick efter sin knäskada. Det är inte Fredrik Petersson (baksidan av låret) som ändå kommer att åka med till Malmö för att användas i nödfall.

Niclas Olausson ska operera knäet och väntas därefter vara borta från fotbollen i två månader, Freddy Borg, den tidigare Höllvikens GIF-anfallaren, som har haft problem med baksidan av låret i två och en halv vecka, väntas dock kunna vara tillbaka i träning på fredag.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: 
Vi ska inte tita så långt upp utan bara koncentrera oss på att klättra över strecket. Det är nämligen oerhört viktigt att vi åter hittar en trygghet i det vi gör och försöker få tillbaka självförtroendet som är rejält sargat för tillfället.

Enklast gör man det genom att börja om från noll, hitta grunderna i spelet och att arbeta oerhört hårt. Jag är bara så illa tvungen att ta fram klyschan om att det är dags att plocka på sig blåstället eftersom vi inte alls visade den rätta viljan mot MABI.

Det ska självklart också bli roligt att möta Östers IF som är en av kandidaterna till seriesegern. Vi vet att vi är rejält nederlagstippade i den här matchen, men också vad vi kan och jag hoppas att killarna verkligen kan ta revansch på sig själva imorgon.

Jevgenij Kouznetsov, tränare i Östers IF:
Det är en viktig match för båda lagen. De har lite mer kniven mot strupen än vad vi har med endast fyra poäng hittills, medan vi har fem raka utan förlust. Samtidigt har vi bara fått oavgjort i de två senaste matcherna och därför är det dags för en vinst.

Vi ska självklart göra allt för att vinna i den här matchen, men vi har också full respekt för IFK Malmö. Det är liksom vi ett spelande lag som jag såg borta mot IFK Värnamo och med andra halvlek där i minnet tror jag nog att de ska kunna bjuda upp till en bra fotboll.

Någon risk för underskattning ska det absolut inte heller vara. Vi är medvetna om att alla lag i den här serien tänder till lite extra i de två matcherna mot oss och därför är det bara full fart från start som gäller om vi ska vinna den här matchen.