Inför IFK Klagshamn – P95

På söndag väntar den viktiga bortamatchen för "di gules" duktiga 95:or. Förväntningarna att laget ska bärga ännu en trepoängare är höga, men inte i närheten av de krav spelarna själva ställer.

Väderprognoserna gör gällande att en värmebölja sveper in över landet och lär nå sin höjd på söndag. Matchen har fått den otacksamma tiden för avspark satt till 12.00. Spelarna är förvarnade om att vätskereserverna behöver fyllas på rejält dagen före matchdagen om prestationerna ska kunna leva upp till förväntningarna.

Laget är inne i en god period, och med ett allt förbättrat skadeläge, kan IFK Malmö ställa upp med ett riktigt starkt lag. En av dessa spelare är Isak Listring som gör "comeback" och börjar söndagens match på bänken, men hans seriedebut lär inte vänta på sig. Isak Listring har visat upp en gryende form i veckan och börjar nu på fullaste allvar utmana de andra anfallarna i truppen. 

Vi har hela veckan gnuggat detaljer i vårt anfallsspel. Försvarsmässigt håller vi toppklass med blott två insläppta mål på fem seriematcher. Vi har seriens bästa backlinje och förmodligen Malmös främste burväktare i Nils Löfberg. Dock ska hela laget berömmas för vårens fina försvarsarbete där det blivit inte mindre än elva "nollor" på de senaste 16 matcherna. Press och understöd fungerar utmärkt.

Däremot behöver vi bli bättre på att utnyttja det spelövertag och de många målchanserna vi skapar i match efter match. Samarbetet mellan våra forwards har vi övat på hela veckan och det har sett riktigt bra ut. Vi har även arbetat med vår snabbhet med boll för att kunna behandla bollen med färre tillslag för att tidigare kunna attackera, långt före det att motståndarna hinner organisera sitt försvar.

Trolig startelva (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Patchicco Diallo, Lukas Dahlström, Benjamin Blomberg – Dino Mesic, Marko Krsmanovic, Alaa Ahmed. Avbytare: Alexandar Trifkovic, Blerim Bytyqi, Isak Listring, Nermin Krupic, Safet Besic.