Avspark: Skärhamns IK – IFK Malmö

På lördag den 31 maj klockan 16:00 är det avspark mellan Skärhamns IK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Skärhamns IK (4-4-2): David Thylén – Kwame Amoateng, Samet Vatansever, Marcus Axelsson, Oscar Marek – Tobias Gimpel, Rikard Kapella-Karlsson, David Lundström, Erik Olsson – Lucas Emanuelsson, Tom Ekliden. Avbytare: Hector Quijada, Johannes Kristiansson, Marcus Sennewald, Peter Fransson, Kristoffer Nilsson (målvakt)

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Martin Abrahamsson, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.

AKTUELLT


Skärhamns IK:
Efter avstängningen i derbyt mot Västra Frölunda IF är mittfältaren Rikard Kapella-Karlsson tillbaka i laget. Under den matchen drog sig dock en annan spelare, försvararen Marcus Claesson, på sig sitt tredje gula kort och får avtjäna sitt straff mot IFK Malmö.

Förutom att Marcus Claesson är avstängd kan Skärhamn heller inte använda mittfältslånet från GAIS, Pontus Johannesson, som har missat de tre senaste seriematcherna på grund av krånglande ljumskar.

IFK Malmö: Först var Måns Sörensson avstängd mot Malmö Anadolu BI och sedan Zoran Jovanovic mot Östers IF. De två viktiga offensiva kuggarna finns dock båda med i 16-mannatruppen då IFK Malmö på lördagen åker uppåt landet för att möta Skärhamn.

En som däremot fortsatt inte kan vara med är den ordinarie lagkaptenen Joakim Persson. Efter de senaste smällarna svullnar foten upp i stort sett bara han rör en boll och det är därför oklart när han kan vara tillbaka på fotbollsplanen.

TRÄNARNA TYCKER

Gunnar Gislason, tränare i Skärhamns IK:
Utifrån manskapet tar vi lätt på IFK Malmös förra match. Det som hände där var mer ett olycksfall i arbetet och vi förväntar oss absolut en tuff match imorgon. En match där vi kommer att få kriga i varje situation för att det ska bli ett bra resultat.

Vi har varit med om en liknande period som IFK Malmö med tre raka förluster. Det gäller att jobba sig ur det och vi tycker nu att den egna formen är på uppåtgående. De tre senaste matcherna har gett en vinst och två oavgjorda så för vår del går det definitivt åt rätt håll.

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Vi får sikta in oss på att kriga. Det kommer att bli en tuff match med mycket kamp mot ett fysiskt starkt lag så det gäller att vi kan hitta linjerna i spelet, visar hjärta och verkligen ställer upp för varandra.

Den senaste tiden har vi tyvärr varit rejält på dekis och det känns som att vi måste vända trenden snarast. Helst ska det ske redan imorgon för en förlust till, eller en mindre god insats ytterligare, hade nämligen inte alls varit bra för vårt självförtroende.