IFK Malmös P95 hittade aldrig sitt eget spel i söndagens bortamatch mot IFK Klagshamn i P13 Sydvästra grupp A. Matchen slutade 2-2 (1-0) trots en tidig ledning för "di gule".

Inför dagens match hade laget gnuggat anfallsspel och olika öppnande kombinationer, men av detta syntes ingenting från "di gules" sida. 

Koncentrationen hade kunnat ifrågasättas redan under matchgenomgången, och inte blev det bättre av att mittfältet i stort sett under hela den första halvleken inte alls ville ha boll, eller ens deltog aktivt i våra anfall.

Backlinjen svarade för det flesta av våra anfall, där Dardan Behrami var giganten med sina otroliga löpningar längs kanten i vårt offensiva spel.

Mittfältet ville som sagt inte riktigt engagera sig, och detta syntes även i försvarsspelet där denna lagdel sjönk ända ner till eget straffområde, passivt och långt ifrån den aggressivitet vi är vana vid. 

Anfallarna å sin sida stod på ett rakt led på topp och väntade på att något skulle hända. Tyvärr blev de inte serverade djupledsbollar från mittfältet utan dessa framspelningar kom ända nere från egen backlinje, vilket var betydligt mer lättläst för motståndarna.

Laget mäktade med ett tidigt mål. Dino Mesic tog IFK Malmö tillfälligt upp i serieledningen i den åttonde minuten efter en framspelning av Benjamin Blomberg, 1-0. 

Men spelet ville ändå inte riktigt lossna. Laget fattade svåra beslut, tog alldeles för lång tid på sig vid bollbehandlingen och gjorde få och korta löpningar.

Med andra ord bjöds IFK Klagshamn in i matchen igen och de sista tio minuterna av första halvleken var säkert bollinnehavet 65 procent i deras favör. Klagshamn spelade upp sig rejält och var värda en kvittering.

I halvtid fick spelarna höra ett och annat. Mittfältet behövde engagera sig, ta löpningar och hamna i skottsektorn. Anfallarna behövde samarbeta och vi behövde hålla bollen längs marken och inom laget.

Redan efter avspark rullade "di gule" bollen fint mellan lagdelarna. Laget såg lika starkt ut som det gjort under hela våren.

Knappt två och en halv minut var spelad av den andra halvleken när spelarna visade upp ett fantastiskt kortpassningsspel, sågade sig igenom Klagshamns annars säkra försvar och Benjamin Blomberg hittade Safet Besic som från distans knorrade in 2-0. Äntligen engagemang från mittfältet och framförallt ett fint samarbete.

IFK Malmö slog sedan av på takten en aning i hettan. Laget hade några fina chanser att punktera matchen (vilket var intentionen) däribland ett skott som överlistade målvakten och räddades en meter från mållinjen av en utespelares arm. Resultatet av det blev ingen straff utan ett gult kort till Dardan Behrami för protester mot en utebliven straffspark. 

Knappt fyra minuter hade Dardan Behrami hunnit avtjäna av sitt femminutersstraff när Klagshamn fick en trippelchans.

Först gjorde Nils Löfberg en enastående räddning, sedan stod stolpen i vägen när en annan Klagshamn-spelare tog returen och sedan var det bara för den tredje Klagshamn-spelaren att rulla in reduceringen i den 48:e matchminuten. Man kan ju undra var försvaret höll hus någonstans.

Sedan följde en period när domaren inte riktigt hängde med i det höga matchtempot. IFK Malmö skruvade upp tempot och ville punktera matchen. Fasthållningar och knuffar i ryggen beivrades inte alls. Felaktiga inkast beivrades och där svarade nog båda lagen för ett halvdussin vartdera.

I en tilltrasslad situation med knappt sju minuter kvar att spela kolliderade två spelare från vartdera laget (bollen var inte ens i närheten) och domaren blåste straff. 

Han kunde likväl ha friat eller blåst frispark till "di gule". Dino Mesic visades ut i fem minuter (varning) för kollisionen (!). Klagshamn slog en kylig straff mitt i målet och kvitteringen var ett faktum med blott sex minuter kvar att spela.

"Di gule" var lamslaget. Laget ordnade fram en frispark som Shadi Romi sköt i ribban från över 30 meters håll. När åter en IFK Malmö-spelare minuten senare kapades med dobbarna först utan åtgärd från domaren protesterade spelarna, däribland Shadi Romi som uttryckte: "Kom igen, domaren". 

Domaren visade inkast till IFK Malmö och medan undertecknad påtalade för spelarna att inte protestera framöver, valde domaren att plocka fram det gula kortet till Shadi Romi för orden: "kom igen, domaren".

Med två man kort på banan kunde inte laget få till en riktig slutforcering även om spelarna verkligen försökte. Domaren blåste av matchen med uret på 59.21 (!) i ännu ett IFK Malmöanfall.

Tyvärr slängde vi bort den första halvleken och därmed möjligheterna till serieseger. Det ska till hjälp från högre makter om vi ens ska ha en chans på förstaplatsen.

Vi kan inte vinna matcher om spelarna inte följer den spelidé vi övat på. Alldeles för många kom till match idag med tankarna någon annanstans. Blott sex spelare i IFK Malmös 16-mannatrupp får godkänt idag däribland matchens lirare, Dardan Behrami.

Det är match redan på onsdag mot Hyllie IK (plan 10) med sen tid för avspark, 19.50. Med andra ord finns det chans till en snabb upprättelse. Dags att visa karaktär, klubbkänsla och lite taktiskt kunnande.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Patchicco Diallo, Lukas Dahlström, Benjamin Blomberg – Dino Mesic, Marko Krsmanovic, Alaa Ahmed. Avbytare: Alexandar Trifkovic, Blerim Bytyqi, Isak Listring, Nermin Krupic, Safet Besic.

Matchens lirare: Dardan Behrami.