Nu på onsdag kan tåget gå för IFK Malmös P95 i P13 Sydvästra grupp A mot gästande Hyllie IK. ”Di gule” måste ta full pott i de tre återstående matcherna för att ha en chans på seriesegern. Detta samtidigt som vår stadiongranne, Malmö FF, måste tappa minst tre poäng på någon av sina fyra återstående matcher. 

Nu senast mot IFK Klagshamn fungerade inte mycket av vårt spel. Anfallen tog lång tid eller så saknades den goda mixen, balansen mellan spelidé och improvisation, samt även den viktiga variationen mellan disciplinerat positionsspel och kreativiteten att bryta rörelsemönstret.

Vi hoppas så klart att vi kommer upp i den höga nivå vi vant oss vid nu under våren. För det lär krävas bra insatser framöver om vi ska få en topplacering i serien. 

Disciplin på planen, koncentration i 60 minuter och framförallt att vi plockar fram hjärta, mod och kvicka fötter. Jag räknar kallt med ett lag som kommer att vara självgående och ha mer spring, vilja, snack sinsemellan och fantasi än vad vi senast visade upp.

Måndagens träning såg riktigt bra ut och vårt kortpassningsspel är både kul att titta på och att spela. Får vi ut det spel vi presterar på träning kommer vi att få se ett snabbt passningsspel, god rörelse och bra variation i våra anfall på onsdag kväll.

Notera att det är sen avspark, klockan 19.50, för matchen som spelas på plan 10 och att laget samlas redan 18.30. Vi nominerar en 17-mannatrupp och väljer först efter värmningen att "plocka bort" en spelare.

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alaa Ahmed, Amunda Diasso, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Filip Koffi, Isak Listring, Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic, Nigel Jackman, Patchicco Diallo, Safet Besic, Shadi Romi.