IFK Malmös P95 är på nytt uppe i serieledning i P13 Sydvästra grupp A där tabellen dock haltar en aning. På onsdagen satte nämligen "di gule" press på de övriga topplagen genom att besegra Hyllie IK med 5-1 (3-0).

Matchen öppnandes i högt tempo från båda lagen och spelet böljade ganska bra de första minuterna. Hyllie IK såg pigga ut och hade flera kreativa försök att komma förbi IFK Malmös duktiga innerbackar, Shadi Romi och Edwin Adolfsson, men båda dessa storspelade.

IFK Malmö satte hög press och erövrade många gånger bollen tidigt på gästernas planhalva. Redan i den sjätte minuten var det dags för Amunda Diasso att servera Dino Mesic som snyggt sköt 1-0 och "di gule" var åter i serieledning.
 
Båda lagen ville spela boll längs marken, visa upp fin teknik och anfalla med mycket spelare. Den stora skillnaden var IFK Malmös utmärkta försvarsarbete som började redan högt uppe på topp bland de tre anfallarna. Press och understöd fungerade utmärkt och laget växte för varje minut som gick.
 
Trots utklassning i målchanser – hela 20-0 till "di gule" i avslut i första halvleken – föll inget andra mål förrän i den 22:a matchminuten.
 
Dessförinnan var det en storspelande målvakt i Hyllie-målet, många uppoffrande täckande spelare och skottförsök från distans ur dåliga vinklar som stod på repertoaren. I den 22:a minuten petade dock Nigel Jackman fram bollen till Adam Nordkvist, 2-0.
 
Fem minuter senare var det dags för Alaa Ahmed att näta efter framspelning av Amunda Diasso, 3-0. IFK Malmö kunde alltså gå till halvtidsvila med en betryggande ledning.
 
I den andra halvleken jämnades spelet ut en aning under en tiominutersperiod. Dock skapades det inga farliga målchanser för något av lagen.
 
Elva minuter in på den andra halvleken hade Amunda Diasso en fin cykelspark som gick strax utanför stolpen.
 
Med kvarten kvar att spela började våra anfallare med att byta plats och göra fina korslöpningar. Amunda Diasso hamnade i högerkorridoren och svarade sedan för sitt tredje målpass när han skar in och sköt hårt i ribban. Alaa Ahmed höll sig påpassligt framme och lobbnickade bollen i mål, 4-0.
 
När knappa tre minuter återstod av matchen spelade "di gule" fin klapp-klappfotboll och Marko Krsmanovic kunde till sist hitta Adam Nordkvist utanför straffområdet som sköt på halvvolley rätt upp i bortre krysset, 5-0. Det var Adam Nordkvists andra mål för dagen, och utöver det svarade han för en otrolig insats på mittfältet.
 
Minuten efter det behövde Shadi Romi plåstras om under pågående spel. Oreda uppstod i backlinjen och Hyllie IK kunde snyggt överlista Nils Löfberg i hemmamålet, som tvingades släppa in första målet i serien på hemmaplan, 5-1.
 
Vi gjorde en bra match idag och tog våra tre nödvändiga poäng för att sätta de andra lagen under press. Förvisso är serieledningen kanske bara tillfällig då tabellen haltar en aning, men likväl är vi däruppe.

Det är också skönt att se spelarna utvecklas och att spelare som Filip Koffi slagit sig in i truppen. Sedan måste man glädjas över statistiken som Emerick Adolfsson och Dragisa Krsmanovic svarade för. IFK Malmö vann nämligen avsluten med hela 32-2 idag.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Dardan Behrami – Patchicco Diallo, Lukas Dahlström, Adam Nordkvist – Filip Koffi, Amunda Diasso, Dino Mesic. Avbytare: Alaa Ahmed, Marko Krsmanovic Nermin Krupic, Nigel Jackman, Safet Besic.

Matchens lirare:
Adam Nordkvist.