Avspark: IFK Malmö – Norrby IF

På lördag den 7 juni klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Norrby IF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö:  Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Ivan Milosevic, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Edis Djugumovic, Tobias Liljewall, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.

Norrby IF: Mikael Karlsson, Niklas Bryngelsson – Gustav Nordmark, Staffan Torstensson, Carl Svensson, Jimmy Arnesson, Martin Hansson, Anders Magnusson, Jeton Gorqaj, Björn Lundgren, Mehmed Dresevic, Joakim Andersson, Mikael Lunneryd, John Ragnar, Renzo Di Negro, Daniel Eres.

AKTUELLT

IFK Malmö: Det blev bara en match som IFK Malmö klarade sig utan avstängning. Under matchen mot Skärhamns IK var det nämligen högerbacken Dan Mårtenssons tur att dra på sig sitt tredje gula kort och därmed får han inte spela hemma mot Norrby IF.

Två som heller inte kan vara med är innermittfältarna Joakim Persson och Martin Abrahamsson. Persson har sedan tidigare problem med en svullen fot och mot Skärhamn gjorde sig Abrahamsson åter illa i sitt tidigare korsbandsopererade knä.

För Martin Abrahamssons del lär det med största sannolikhet var färdigspelat i vår. Knäet svullnade nämligen upp rejält i samband med matchen senast och den 24 juni ska han på en undersökning för att ta reda på exakt vad det rör sig om för en skada.

En annan innermittfältare, Tobias Liljewall, är däremot med i en A-lagstrupp för första gången på nästan tre månader. Den 15 mars skadade Liljewall knäet i en träningsmatch mot Köge Boldklub, men först för tre veckor sedan kunde han träna för fullt igen.

Norrby IF: 
Skadeläget är oförändrat i Norrby IF som däremot har mittfältaren Rares Bota avstängd mot IFK Malmö.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det var två bra matcher som vi gjorde mot Norrby förra året, men i år har vi som bekant inte alls presterat lika bra hittills och det lär därför bli en riktigt tuff match.
 
Vi kan dock glädja oss åt en välkommen poäng i den senaste matchen mot Skärhamn som vi hoppas får effekten att vi bröstar upp oss lite grann och kan ta säsongens andra trepoängare imorgon.
 
Inom det snaraste måste i varje fall trenden vända rejält. Det lär dock krävas en del för detta, framförallt några segrar på raken behövs eftersom det är i självförtroendet det brister hos oss för tillfället.
 
Håkan Sandberg, tränare i Norrby IF: Ska man enbart se på den senaste matchen, där vi förlorade med 0-4, ser det inte alls bra ut. Samtidigt, om vi ska vara ärliga, var IFK Värnamo också mycket bra i den matchen.
 
Förra året när vi mötte IFK Malmö var de oerhört formstarka och det var därför inte alls några roliga matcher för vår del. Med all respekt för dem är de dock ett helt annat lag i år och även en annan match är att vänta.
 
Det som jag tror talar lite för oss är att vi ändå ligger en bit före i tabellen och bör med tanke på inledningen också ha ett bättre självförtroende. Om det sedan spelar någon roll imorgon återstår såklart att se.