Under all kritik var omdömet efter den senaste matchen. Glädjande var det därför att IFK Malmös U-lag kunde revanschera sig direkt genom att vinna fredagens match i juniorserien division 1 mot Husie IF med 3-0 (1-0).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Först och främst måste vi få bättre förutsättningar innan höstsäsongen ska till att börja. Träningarna ligger alldeles för tidigt på dagen och vi hinner inte utnyttja dem effektivt eftersom spelarna knappt hinner sluta skolan förrän det är dags att börja träna.

Vi har dock gjort vårt bästa under hela våren och dagens match speglade torsdagens goda träningspass.
Det var en mycket fin anfallsfotboll i en timme med diverse inövade kombinationer även om det också fanns plats för individuella beslut. Hela vårt försvarsspel var stabilt och det var förstås roligt att se Johan Elvström hålla nollan igen.

Husie IF flyttade sedan fram sina positioner och vi klarade inte riktigt av att hålla organisationen uppe i 90 minuter. Det var varmt under hela matchen och det var en period där vi varken kom fram eller tillbaka, men jag behövde ändå aldrig vara direkt orolig.

Startelvan (4-5-1):
Johan Elvström – George Safi, Martin Sosa, Daniel Weclewicz, Abbas Abbas – Toni Parlov, Erol Ali, Walid Shams, Ali Burrniku, Edis Djugumovic – Ismail Güven. Avbytare: Mohammad Ibrahim (Martin Sosa 50), Mateo Mandic (Abbas Abbas 65), Roland Levay (Walid Shams 70).