På onsdag spelar IFK Malmös P95 sin uppskjutna match i P13 Sydvästra grupp A mot gästande Husie IF. Eftersom LB07 hemmaslog Malmö FF (4-0) i söndags har nu "di gule" avgörandet helt i egna händer. Blir det seger mot Husie IF väntar en direkt avgörande sista omgång mot LB07 på söndag om guldet. Mer spännande än så kan det inte bli.

Senast mot Hyllie IK visade laget återigen upp en bländande offensiv, vilket är en av anledningarna till att laget släppt in minst mål i serien, blott fem baklängesmål har det blivit. Vi skapade mängder med målchanser mot Hyllie IK – hela 32 avslut – och har under dessa två spelfria veckor gnuggat avslut för att bli än mer effektiva.

Självklart har vår backlinje stor del i vår fantastiska defensiv och vi vill framhäva den som seriens bästa. Därtill har vi en målvakt som vi rankar väldigt högt. När dessa spelare bestämmer sig för att inte släppa in ett mål så förverkligar de detta.

Nu kräver vi samma disciplin framåt, och då tänker vi mest på våra offensiva spelare. När chansen ges måste vi förvalta den. Effektiviteten måste infinnas och vi måste arbeta tålmodigt under matchens samtliga minuter om vi ska få med oss ett gott resultat på onsdag.

Tre poäng är uppgiften på onsdag och kan vi hitta den absoluta mixen mellan lagspel och individuella nummer, mellan fint passningsspel och improvisation – då kan vi få den variation som gör att IFK Malmös P95 är mycket svåra att försvara sig mot.

Vi vet att Husie IF är snabba på att ställa om, men då hela spelartruppen kikade på dem förra helgen har vi ganska bra koll på hur vi ska försvara oss och hur vi ska få hål på dem.

Lagen möttes i våras i en träningsmatch på Husiegårds IP och matchen slutade 3-0 (1-0) till "di gule".

Notera att det är avspark klockan 18.15 på plan 7. Laget samlas redan 17.00 vid klubbhuset.

IFK Malmö (4-3-3): Nils Löfberg – Edwin Adolfsson, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Dardan Behrami – Adam Nordkvist, Lukas Dahlström, Patchicco Diallo – Dino Mesic, Nigel Jackman, Alaa Ahmed. Avbytare: Benjamin Blomberg, Isak Listring, Marko Krsmanovic, Nermin Krupic.