Avspark: IFK Malmö – Västra Frölunda IF

På torsdag den 19 juni klockan 19:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Västra Frölunda IF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA
 
IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Ismail Güven, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Tobias Liljewall, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Tobias Rosenlind, Philip Milenkovic.
 
Västra Frölunda IF: Erik Dahlin, Peter Paananen – Krister Ucar, Alexander Faltsetas, Fahrudin Karisik, Mustapha Minteh, Muhamed Ali Khan, Erik Johannessen, Leandre Ayewubo, Fernando Fuentes, Alexander Angelin, Vladimir Majdandzic, Hadi Hamzeh, Anildo Spencer, Kutshi Moilo, Moses Ssewankambo.
 
AKTUELLT

IFK Malmö: Det ser ut betydligt bättre ut i IFK Malmö om man jämför med förra matchen. Såväl Daniel "Bato" Jovanovic (sjuk senast) som Philip Milenkovic (ljumskskadad) är tillbaka i 16-mannatruppen där Dzevad Nezirevic och Karim El hage får kliva av.
 
Västra Frölunda IF: En enda förändring görs i Västra Frölunda IF:s 16-mannatrupp. Den är å andra sidan påtvingad eftersom mittfältaren Fernand Echenique ådrog sig sitt tredje gula kort mot Östers IF och är avstängd. Erik Johannessen, som var avstängd senast, är däremot tillbaka.

TRÄNARNA TYCKER

Jonas Danielsson, tränare i IFK Malmö: Det kommer givetvis att bli svårt att överträffa fjolåret då vi besegrade Västra Frölunda med 4-0 på hemmaplan. De positiva vibbarna från den matchen ska vi dock försöka ta med oss och vi ställer gärna till nya problem för deras del.

För övrigt gjorde vi en mycket bra match senast mot Motala AIF. Den fina disciplinen och organisationen som vi nu har haft i de tre senaste matcherna vill vi förstås gärna fortsätta med och kan vi det finns det goda förutsättningar för ytterligare en bra insats.

Reine Almqvist, tränare i Västra Frölunda IF: Det är alltid svårt att möta IFK Malmö, de är bra på sin hemmaplan och vi hade stora problem med dem ifjol. Vi kommer att komma rejält revanschsugna imorgon, men har absolut inga tankar på att det ska bli någon lätt match den här gången heller.

Spelet har annars hittills varit på en helt okej nivå. Vi har däremot fått lite väl lite poäng med oss, något som beror på att vi har svajat en del i prestationerna så man vet aldrig riktigt hur det ska gå. Samma sak var det senast mot Östers IF där matchen var jämnare än vad resultatet, 2-4, visar.