P95 förstärker ytterligare

IFK Malmös P95, de regerande mästarna i P13 Sydvästra grupp A, förstärker ytterligare inför höstserien. I ledarstaben kan vi återse ett välbekant ansikte – Robert Sörensson återvänder som assisterande tränare.

IFK Malmös P95 har så här långt haft en minst sagt strålande säsong. Seriesegern i våras är bara ett av många bevis på detta. Träningarna är nu också igång för fullt efter två veckors ledighet.

Under de senaste träningspassen har vi kunnat återse ett välbekant ansikte, Robert Sörensson, och det är många som ställt sig frågan om han kanske är på väg tillbaka för att förstärka ytterligare inför höstserien. Denna vecka blev det klart att Robert Sörensson kommer att assistera Thomas Green.

 
Du har tränat laget helt på egen hand under större delen av säsongen. Hur har det varit?

– Det har varit tufft. I stort sett samtliga spelare har kommit på varje träning och eftersom vi fokuserar på individuell teknik så tar det mycket tid i anspråk. Anfallarna ska ha sitt, mittfältarna, backarna och målvakterna likaså. Det hade inte gått om inte spelarna tagit så stort ansvar som de gör, säger Thomas Green, tränare för IFK Malmös P95.
 
Hur känns det att ha Robert vid sin sida igen?

– Det känns kul och tillsammans kan vi ta laget till ännu högre höjder.
 
Hur föll ditt val på just Robert?

– Det var ett naturligt val med tanke på att vi har arbetat tillsammans i många år tidigare med framgång.
 
Vad är det som utmärker Robert i sin roll som assisterande tränare?

– Han har lång erfarenhet som spelare i "Krubban" (Lunds BK) och hans professionalism, vinnarinstinkt och analyser kommer att tjäna laget mycket väl. Han är också en enorm pådrivare och det faktum att han känner alla spelare sedan tidigare, gör att det finns en ömsesidig respekt från alla. Med Robert i tränarstaben kan jag garantera att laget kommer att vara minst tio procent bättre än i våras.
 
Vad har du för tankar inför höstsäsongen?

– Att samtliga spelare fortsätter att utveckla sin individuella teknik, att laget producerar sevärd anfallsfotboll och att spelare, ledare och föräldrar är goda ambassadörer för IFK Malmö. Och självklart, serieseger.
 
Trots sommarledigheten har undertecknad lyckats nå Robert Sörensson för en intervju där han ger sin syn på sin roll som assisterande tränare.
 
Vi har kunnat se dig under många träningar och matcher. Var det svårt att hålla sig undan från fotbollen?

– Ja, det var jättesvårt. Jag har det i blodet och det är många saker som talar för att det är inspirerande och kul. Det känns bra att kunna ge något till de duktiga killarna i IFK Malmö, samtidigt som jag får tillbaka så oerhört mycket av dem. Jag tycker det är kul att vara delaktig i ett lag med en sådan fin och bra stämning samt god inställning. Det är så ett duktigt fotbollslag ska vara.
 
Hur kom det sig att valet föll på just IFK Malmös P95?

– Jag har varit med dem sedan de var nio år och det känns otroligt givande.

Vad hoppas du kunna tillföra laget?

– En bra inställning för hur man är i ett fotbollslag. Med min erfarenhet som tidigare fotbollsspelare, hoppas jag att mitt sätt att tänka och vara på, ska kunna tillföra laget något värdefullt och ge dem den inställningen och det tänket som gör ett bra fotbollslag ännu bättre.                                

Vad tycker du om det som du har sett hittills av laget?

– Jag tycker det är roligt att se hur framförallt kollektivet har utvecklats. Det kommer hela laget att tjäna på. Den individuella inställningen som varje kille har, medför otroliga möjligheter för killarna vilket kommer att visa sig än mer i framtiden.
 
Vad förväntar du dig inför höstsäsongen?

– VINST, men det är inte det viktigaste. Det jag vill se är att den individuella spelaren utvecklas ännu mer i sin förståelse för fotbollen och i sin egen karaktär. Jag tycker att det kommer att vara roligt att åter vara delaktig i killarnas kommande utveckling. Jag hoppas även att fler engagerar sig som lagledare. När vi har ett sådant bra lag är det bra om fler kan hjälpa till. Sammanhållningen är lika viktig som killarna och lagets utveckling. Vi kan alla hjälpas åt till en otrolig tid tillsammans. Våga ta plats övriga härliga föräldrar, för det kommer att bli en rolig resa.
 
Vi ser fram emot en fartfylld och spännande höstsäsong med ett ännu starkare lag som garanterat kommer att slåss om guldet.
 
Sedan tidigare är anfallaren Stefan Vagic (Hyllie IK) och försvararen Anton Phan (BK Forward) klara för spel i IFK Malmös P95. De kommande två veckorna har laget en intressant anfallare från en konkurrerande förening på provträning. Mer information om detta kommer senare.