På söndag den 10 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och FC Trollhättan i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Viktor Larsson, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Philip Milenkovic, Carl Philip Brandgård, Robert Kjellin. En spelare plockas bort före avspark.

FC Trollhättan (4-4-2): Rickard Johansson – Petter Digneus, Fredrik Olsson, Darko Matijevic, Rickard Nilsson – Kemajl Avdiu, Andreas Wiklund, Per Eriksson, Ali Mohammadian – Martin Scherdin, Kim Roger Strand. Avbytare: Bilgin Aliosman, Daniel Andersson, Henric Svensson, Per Nylander, Robert Pettersson, Rickard Andersson (målvakt). En avbytare plockas bort före avspark.

AKTUELLT

IFK Malmö: Förutom de sedan tidigare skadade spelarna, Tobias Liljewall och Tobias Rosenlind, är samtliga i träning. Det innebär att tränaren Bo Mårtensson har en del att välja bland och har därmed nöjt sig med en 17-mannatrupp där en spelare ska plockas bort före avspark.


FC Trollhättan: Ali Mohammadian och Kim Roger Strand, som var avstängda mot Malmö Anadolu BI, är tillbaka. Eric Gustafsson (bristning) är fortsatt borta, medan Tobias Wennergren (höften) och Tom Pettersson (stukad fot), skadade sig i veckan. Christian Falk saknas också på grund av sjukdom.
 
TRÄNARNA TYCKER

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: De har inte vunnit någon av sina två senaste seriematcher och är säkert revanschsuget. Det bör dock inte spela någon roll då jag tror att vi är i tillräckligt bra form för att även kunna besegra en tabelletta.

Vi har som bekant fått in en hel del självförtroende i truppen på sistone så väldigt mycket talar för oss. Det defensiva har vi försökt förbättra i veckan och fungerar den biten även när det är dags för match kommer vi att bli väldigt svårslagna.

Lars-Olof Mattsson, tränare i FC Trollhättan:
Det är en jättesvår bortamatch mot ett lag som vi vet består av många bollskickliga spelare. De är mycket tekniska och bra i djupled, därför måste vi skärpa till försvarsspelet om vi inte ska vara chanslösa.

Jag tycker heller inte att det var märkligt att vi förlorade mot Malmö Anadolu senast. De spelade nämligen en mycket bättre fotboll än vad vi gjorde och resultatet var hur rättvist som helst. 0-2 efter en kvart sänkte vårt självförtroende helt och därefter fortsatte de att spela en bra fotboll.