IFK Malmös U-lag kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och kunde vända underläge 0-2 till seger med 4-2 mot Ystads IF i juniorserien division 1.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

En del faktorer har gjort att vi ofta inlett matcherna på ett passivt sätt. Detta ska vi nu ändra på genom att justera en del detaljer under samlingarna och uppvärmningarna, närmaste bestämt genom att reglera anspänningen.

Vi släppte nämligen Ystads IF alldeles för nära in på oss i första halvlek och begick valpiga misstag som kostade oss onödig kraft.

Det var dock ett helt annat lag som gick ut efter pausvilan och fick en positiv reaktion. Glädjen var stor över att ha lyckats göra fyra mål och vinna den här matchen.

Överlag fick vi många positiva bilder inför tisdag. Vi har pratat en del om fasta situationer, tidigare har vi varit förutsägbara och har släppt in en del mål, men den här gången lyckades Mohammad Ibrahim till och med göra 3-2 i samband med en hörna.

Startelvan (4-4-2): Driton Ademi – Roland Levay, Martin Sosa, Toni Parlov, Abbas Abbas – Alden Smajlovic, Erol Ali, Kristoffer Bertolino, George Safi – Edis Djugumovic, Walid Shams. Avbytare: Mohammad Ibrahim (Roland Levay 20), Milos Nikolic (Edis Djugumovic 46), Kevin Lay.