Sju mål i P95:s internmatch

Under söndagen spelades en intermatch för IFK Malmös P95 och vi fick se hela sju mål. För dagen hade tre spelare födda 1996 lånats in och de gjorde alla bra ifrån sig.

Vi hade fått flera återbud och hade efter en massiv rundringning till slut ändå inte fått tag i lämpligt motstånd till söndagens träningsmatch. De flesta lag uppgav att de hade färre än tio spelare i träning. Vi tog till slut beslutet att spela en intermatch och behövde för dagen låna in tre spelare från IFK Malmös P96 för att kunna spela med två kompletta lag.

Det ena laget (i gröna västar för dagen) formerade sig efter en 4-3-3-uppställning med tillhörande offensiva uppgifter, medan det andra laget (i röda västar) formerade sig efter en 4-4-2-uppställning med mer inriktning på försvarsspel och snabba omställningar.

Det skulle visa sig att detta skulle komma att bli en mycket bra match för IFK Malmö Röd och då särskilt för Stefan Vagic (se bild) och Nigel Jackman(se bild). Trots en regntung plan hade dessa två måltjuvar inga problem med att hitta målet – sju mål svarade de båda för.

I den fjärde minuten visade Nigel Jackman på att formen hade hållit i sig även under sommaren. Han gjorde som bekant sex mål på de två avslutande seriematcherna i våras. Nu hittade Lukas Dahlström honom med ett fint instick, 0-1. 

Tio minuter senare svarade Benjamin Blomberg för en intelligent djupledspassning och Stefan Vagic kunde göra sitt första mål i IFK-tröjan, 0-2. Tio minuter före pausvilan skulle Stefan Vagic än en gång hitta målet, denna gång efter en vacker nick i krysset på Marko Krsmanovic mycket fint slagna hörnspark, 0-3.


IFK Malmö Grön drabbades av flera mindre skador och när Saber Azizi tvingades bryta och utgå i halvtid gjordes en rockad: Patchicco Diallo bytte lag från rött till grönt medan Drin Ajeti gick den motsatta vägen. Med andra fullföljdes matchen, i relativt högt tempo utan några avbytare.

En kvart in i andra halvleken var det åter dags för Nigel Jackman att göra mål och återigen var det Lukas Dahlström som fint serverade honom på djupet, 0-4. Sju minuter senare fick så Nigel för tredje matchen i rad göra tre mål. Benjamin Blomberg skickade fram en boll mellan de båda mittbackarna och Nigel Jackman kunde överlista Adil Hakimi i målet genom en elegant chip, 0-5.

Med dryga fem minuter kvar av matchen tvingades även Safet Besic avbryta matchen och det gröna laget fick avsluta en redan avgjord match med blott tio man.

Knappt fem minuter från slutet satte Agon Ajeti en lång boll på djupet som Stefan Vagic snappade upp, drev snabbt upp i banan och stänkte in i krysset, 0-6. Det skulle dock inte bli Stefans sista mål för dagen – ska man debutera så ska det göras på ett respektfullt sätt. Nigel Jackman hittade Stefan Vagic med minuten kvar att spela och den senares fjärde mål var fullbordat, 0-7.

Utan att förringa det röda lagets insats så måste det nämnas att flera spelare i det gröna laget inte gjorde någon godkänd insats idag. Dessa spelare fick också ta emot svidande kritik efter matchen och vi får alla hoppas att det var en väckarklocka för dem.
 
Däremot var det spännande att se en annan debutant, Hassen Lagoun, som svarade för intelligenta och uppoffrande löpningar som centerforward. Dessvärre fick han inga lätta bollar att handskas med och det gick dessutom alldeles för långa stunder mellan uppspelen till honom.

Dino Mesic var den som främst visade hjärta och kreativitet i det gröna laget, och det var första gången på länge som skyttekungen gick mållös av planen. Beröm ska också utdelas till vår provspelare på mittfältet Joy Hossain.


I det röda laget fick samtliga spelare godkänt där, förutom de båda målskyttarna, vi fick se stort spel av mittbacken Shadi Romi, men även av mittfältsherrarna Benjamin Blomberg och Lukas Dahlström. En annan debutant som skötte sig utmärkt var Anton Phan på ytterbacken.

Vi vill också passa på att tacka Agon Ajeti, Saber Azizi och Drin Ajeti för att de ställde upp med så kort varsel. De alla skötte sig utmärkt och bidrog till sitt lags kvaliteter.

Matchen spelades 2×30 minuter.

IFK Malmö Grön – IFK Malmö Röd 0-7 (0-3)

Arena: Malmö Stadion, plan 10
Publik: 20
Domare: Sharif Hakimi, Malmö
Mål: 0-1 (4) Nigel Jackman, 0-2 (14) Stefan Vagic, 0-3 (20) Stefan Vagic, 0-4 (45) Nigel Jackman, 0-5 (52) Nigel Jackman, 0-6 (56) Stefan Vagic, 0-7 (59) Stefan Vagic
Varningar:

STARTELVORNA

IFK Malmö Grön (4-3-3): Adil Hakimi – Saber Azizi, Edwin Adolfsson, Alexandar Trifkovic, Filip Koffi – Safet Besic, Adam Nordkvist, Joy Hossain – Dino Mesic, Hassen Lagoun, Oscar Hansson. Avbytare: Drin Ajeti.

IFK Malmö Röd (4-4-2): Nermin Besic – Anton Phan, Agon Ajeti, Shadi Romi, Patchicco Diallo – Marko Krsmanovic, Lukas Dahlström, Benjamin Blomberg, Isak Listring – Stefan Vagic, Nigel Jackman. Avbytare: -.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö Grön: Dino Mesic.

IFK Malmö Röd:
Nigel Jackman & Stefan Vagic.