Avspark: Västra Frölunda IF – IFK Malmö

På lördag den 16 augusti klockan 16:00 är det avspark mellan Västra Frölunda IF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Västra Frölunda IF: Truppen tas ut först under lördagsförmiddagen.

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Viktor Larsson, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robert Kjellin.

AKTUELLT

Västra Frölunda IF: Mustapha Minteh, anfallaren som definitivt tillhörde lagets bästa spelare i mötet på Malmö IP i juni, är avstängd. Minteh, som åkte på sin sjätte varning i matchen senast mot Carlstad United BK, får därmed sona sitt andra straff för säsongen.

IFK Malmö: Under veckan som gick drog Joakim Persson på sig en bristning i låret som gör att han missar lördagens match. Med de tidigare skadorna på Martin Abrahamsson, Tobias Liljewall och Tobias Rosenlind, råder det därmed för tillfället brist på innermittfältare i truppen.

Det ser dessutom ut att inte bli något mer spel på ett tag för försvararen Philip Milenkovic. Milenkovic, som tvingades utgå efter att ha fått en kraftig smäll mot FC Trollhättan, är ljumskskadad och beräknas vara borta i två till fyra veckor. Karim El hage är heller inte aktuell på grund av sjukdom.

TRÄNARNA TYCKER

Reine Almqvist, tränare i Västra Frölunda IF: Jag tycker att vi är bra på det igen för även om det inte har blivit någon seger i höst är formen god. Vi tar dock inget förgivet mot IFK Malmö som det alltid brukar bli jämna matcher emot och vi förväntar oss en liknande matchbild i morgon.

Det enda som jag egentligen skulle kunna se som talar speciellt till vår fördel är att vi spelar på hemmaplan och där brukar vi vara starka.

Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Det är ett av de lagen som vi så småningom har goda möjligheter att komma ikapp i tabellen. Jag vet inte mycket mer om dem än att det är ett lag som har presterat en del fina resultat och alltid är bra hemma på Ruddalen.

Vi vet dock, efter att ha mött både ettan och tvåan i serien, att vi kan stå upp mot alla lag. Senaste matchen var nämligen ytterligare ett steg i rätt riktning då den visade att vi överlag har blivit jämnare och stabiliare i vårt spel.