P92 föll med flaggan i topp

IFK Malmös P92 gör framsteg i pojkallsvenskan. Den första poängen var inte alls långt borta i lördagens bortamatch mot Högaborgs BK där det blev förlust med uddamålet, 1-2 (1-1), efter att avgörandet fallit med endast 13 minuter kvar att spela.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P92:

Trots att vi fortfarande är utan några poäng i den här serien kan man börja se tydliga framsteg. Jag tycker att vi så smått börjar närma oss den filosofin och syn jag har på fotbollen, även om vi långtifrån har haft tillgång till hela truppen under den gångna veckan.

Vi agerar dock fortfarande som det näst bästa laget ute på planen. Under vissa stunder briljerar vi i både försvars- och anfallsspel, men sedan faller vi in i det dåliga spelet där vi slutar att ha fokus på våra uppgifter och blir tittande istället vara aktiva. Tyvärr är det dessa stunder som avgjorde matchen.

Detta till trots tycker jag att det här var min förlust och inte spelarnas. Vid ställningen 1-1 och ett klokt spel från vår sida så valde jag att flytta fram två gubbar och gå över till ett 4-3-3 eftersom det kändes som att det inte fanns en chans att kunna hota dem på allvar.

Tyvärr så kom istället nästa kalldusch. Ännu en gång tappade vi fokus och för andra gången i matchen fick deras spelare stå helt ensam med vår storspelande målvakt Nerin Setic.

Det hela kändes lite taskigt eftersom de i något moment tidigare skulle ha fått sin målvakt utvisad för att solklart ha tagit bollen med handen utanför straffområdet. Domaren försvarade dock sitt beslut med att det inte var målvaktens avsikt.

Om man ser till matchen som helhet känns det ändå positivt med många skapade lägen och två solklara straffsituationer. Vi kommer att fortsätta att jobba häcken av oss för att ta oss ur den här tråkiga sviten, det kan ni vara hundra procent säkra på.

Nu hoppas jag att kunna få en hel veckas träning med hela truppen. Truppens spets börjar höja sig mer och mer, spelare kommer tillbaka från både semestrar och skador, samt att våra nyförvärv kommer att ge laget en helt annan dimension.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-5-1):
Nerin Setic – Ervin Demjaha, Jozeph Gashi, Mohammed Tamim, Rostam Noorzai –  Andreas Omidfar Kiriazidis, Mattias Olsson, Milos Nikolic, Omar Al-Hijazi, Ammar Al-Khalisi – Emmanuel Frimpong. Avbytare: Moad Alkaysi (Rostam Noorzai 36).