IFK Malmös P96 gick poänglöst från höstpremiären i P13 Sydvästra grupp C. ”Gulingarna” gjorde en förhållandevis bra match, men vägde i slutändan ändå en aning för lätt mot Vellinge IF 1 som vann med klara 3-0 (1-0).

Lars Lundberg, assisterande tränare för IFK Malmös P96:

Det var överlag en bra match där vi stundtals spelade en mycket bra fotboll. Vellinge IF var dock både större och starkare i det mesta. De vann i stort sett samtliga närkamper och det rådde ingen tvekan om att det var tyngden som fällde avgörandet till deras fördel.

Jag är ny i laget, men såg ändå en del matcher i våras och tycker redan nu att det ser betydligt bättre ut. Vi försvarade oss riktigt bra och försökte i varje fall anfalla, även om det inte var särskilt lätt mot ett Vellinge IF som lär tampas i toppen av den här serien.

Dessutom var det glädjande att se att ett av vår nye målvakt från Husie IF, Bilal Amin Lagoun, gick in och gjorde en strålande match. Han var definitivt bäst på plan och svarade för ett flertal räddningar ur den högre skolan.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Bilal Amin Lagoun – Afzal Sangin, Agon Ajeti, Mostafa Omar, Ahmed Fakhro – Drin Ajeti, Tarek Bekar, Saber Azizi, Bassam Ahmad – Thomas Kalam, Yusuf Semovski. Avbytare: Abdul Fathi, Benhur Menghis, Mansoor Ataei, Mohamed Abduabdalla, Valon Krasnici.

Matchens lirare: Bilal Amin Lagoun.