Inställningen var under all kritik och då blev det också ridå ner för IFK Malmö i DM-fotbollen. En man mer på planen i drygt 20 minuter hjälpte inte för "di gule" som i kvartsfinalen föll med 1-2 (0-1) mot division 3-klubben IF Lödde.

Med en säkrad plats i Svenska Cupen 2009 efter segern i förra omgången mot FBK Balkan – och inte mer än äran att spela för – tog IFK-tränaren Bosse Mårtensson inte förlusten särskilt hårt.

– Det är klart att man aldrig vill förlora, men det är bara serien som gäller i den situationen som vi befinner oss i. Vi ville därför i princip bara ha den här matchen överstökad och det fick vi utan att dra på oss några nya skador, sade Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Redan från den första spelminuten märktes det att IFK Malmö tog lätt på uppgiften. Det såg nonchalant ut på de flesta håll och det var också ett vilt kämpande IF Lödde som vann merparten av närkamperna.

Drygt två minuter i vardera halvlek tog det för Lödde att göra mål. Först sjabblade IFK-målvakten Magnus Ringdahl med en utspark som hamnade rätt framför fötterna på Mattias Lövius som enkelt kunde runda Ringdahl och lägga in den i öppet mål.

En kommunikationsmiss mellan försvararen Carl Philip Brandgård och Magnus Ringdahl resulterade i 0-2-målet. Bollen hamnade hos inhopparen Kim Roos, som efter att bara ha varit på planen i någon minut, lobbade i mål.

– Som det har varit hela året var det i den här matchen tydligt var våra brister finns, menade Bosse Mårtensson.

Först då Lödde fick mittbacken Fredrik Lindqvist utvisad (två gula kort) i den 68:e minuten kunde IFK Malmö få lite tryck på Lödde.

På frisparken som följde utvisningen kom sedan en omedelbar utdelning. Daniel "Bato" Jovanovic slog till med ett mycket vackert frisparksmål, precist och rätt upp i krysset från 25 meters avstånd.

Närmare kom dock inte IFK Malmö trots några heta kvitteringschanser. Daniel Jovanovic hade ytterligare en frispark från ungefär samma ställe och Dzevad Nezirevic ett friläge, men båda gångerna räddade duktige Löddemålvakten Erik Lindstedt.

– Mediokert är det minsta som man kan säga. Det var ingen fart i någon av A-lagskillarna, konstaterade Bosse Mårtensson, som mot Lödde valde att släppa fram två nya spelare från U-laget, försvararna Toni Parlov och Abbas Abbas.

– Toni Parlov var väl den enda som kan få något överbetyg för den här matchen. Jag tycker att han gjorde bra ifrån sig.

En enda godkänd spelare av 15 (Festim Bytyqi satt på bänken under hela matchen), de övriga visade upp en inställning som var under all kritik. Det var dock inget som oroade Bosse Mårtensson inför lördagens måstematch i Söderettan mot Skärhamns IK.

– Jag är övertygad om att det blir en helt annan inställning på lördag. Spelarna vet att den matchen betyder enormt mycket mer än vad denna gjorde och därför finns det ingen anledning till oro.

STARTELVORNA

IF Lödde (4-5-1): Erik Lindstedt – Philip Danielsson, Fredrik Lindqvist, Andreas Nordlund, Lars Göran Algerbo – Pontus Andersson, Fredrik Wallin (lk), Joakim Ohlson, Robinn Sander, Sebastian Crona – Mattias Lövius. Avbytare: Kim Roos (Mattias Lövius 46), Olof Petersson (Lars Göran Algerbo 50), Victor Dahlqvist (Pontus Andersson 69), Peter Dahlqvist, Tim Paradis (målvakt)

IFK Malmö (4-4-2): Magnus Ringdahl – Carl Philip Brandgård (lk), Ahmedin Sudic, Toni Parlov, Joakim Svensson – Magnus Bönnemark, Zoran Jovanovic, Måns Sörensson, Edis Djugumovic – Viktor Larsson, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Abbas Abbas (Toni Parlov 46), Blerim Mullici (Dzevad Nezirevic 46), Daniel Jovanovic (Magnus Bönnemark 46), Demokrat Maxhuni (Edis Djugumovic 46), Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IF Lödde: Fredrik Wallin.

IFK Malmö: Toni Parlov.