En enda poäng var allt som IFK Malmös P96 tog under vårens seriespel. Bättre har det dock redan gått i höstserien P13 Sydvästra grupp C där "di gule" på onsdagen bärgade säsongens första seger, 3-2 (1-1), borta mot Ystads IF 4.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Vi började på ett alldeles utmärkt sätt och det dröjde knappt fem minuter innan vi också tog ledningen i matchen. För övrigt ett mycket snyggt mål där mittfältaren Tarek Bekar drog till ända från 30 meter och fick se bollen gå rakt in i mål.

Hela första halvlek var dock mycket jämn och vår ledning klarade vi inte av att hålla i mer än tio minuter. En logisk utjämning sett till spelet ute på planen och 1-1 var också ett resultat som skulle stå sig halvleken ut.

Den sista halvtimmen fick inte alls en lika bra start för vårt vidkommande. Ystads IF gick upp i ledningen med 2-1, men vi kämpade oss tillbaka och kunde vända till 3-2 efter mål av Samim Saadat och Filip Koffi.

Med drygt tre minuter kvar åkte Tarek Bekar på en femminutersutvisning och det innebar att vi fick avsluta matchen med en man mindre. Det utnyttjade Ystads IF till att sätta en hård press på oss och de var som närmast då de träffade ribban i matchens allra sista minut.

Ystads IF var således inte alls något dåligt lag. Liksom vi bestod laget till största delen av spelare födda 1996 och de kunde med lite tur ha fått med sig ett oavgjort resultat. Vi ska dock inte glömma att vi brände en massa chanser och ska definitivt inte be om ursäkt för den här segern.

Det som gläder mig mest är att killarna visade upp en härlig vilja. Tidigare har de gett upp alldeles för lätt när det har gått tungt i matcherna, men idag fortsatte de att kämpa frenetiskt trots underläge och det gav som bekant resultat.

Matchen spelades 2×30 minuter

Startelvan (4-4-2): Bilal Amin Lagoun – Ahmed Fakhro, Agon Ajeti, Anton Phan, Edmond Hani – Thomas Kalam, Saber Azizi, Tarek Bekar, Samim Saadat – Yusuf Semovski, Filip Koffi. Avbytare: Abdul Fathi, Afzal Sangin, Blend Karim, Miriton Gashi, Valon Krasnici.

Matchens lirare: Agon Ajeti