Det var inte mycket som stämde för IFK Malmös P95 i söndagens match i P13 Sydvästra grupp A mot nykomlingen Eslövs BK. "Gulingarna" gjorde definitivt inte någon bra match och fick till slut nöja sig med oavgjort, 1-1 (1-0).

En match "di gule" snarast bör glömma. Ett fysiskt starkt Eslövs BK gjorde det svårt för tekniska IFK Malmö redan från avspark. De gula spelarna hade svårt att få igång någon fin rytm i passningsspelet och den kompakta försvarsmuren Eslövs BK ställde på banan var svårforcerad.

Å andra sidan svarade IFK Malmö med på tok för många felpass och för många slarviga mottagningar. "Di gule" var idag långt ifrån det mästarlag som spelade så briljant fotboll i våras.

Matchen inleddes med många genvägar i passningsspelet, det vill säga långa bollar från backlinjen upp till anfallarna. Mittfältarna fick springa mycket för att hinna upp i banan och ge understöd i våra anfall, men fick springa lika lång väg tillbaka när Eslövs BK satte upp lika långa bollar även de på sina anfallare.

Spelet var med andra ord inte alls ordnat, och passade mycket illa för tekniska IFK Malmö som gärna spelar bollen längs backen och genom mittfältet.

Stundtals glimtade spelat till, men stunderna blev för få och alldeles för isolerade från varandra. De längre anfallen blev svåra att etablera då långbollarna gjorde att mittfältet hade svårt att hinna fram. Tyvärr har på senare tid soloprestationerna börjat smyga sig in i "di gules" spel vilket gjort att det snabba passningsspelet blivit lidande.

Det skulle dröja till den 22:e matchminuten innan Marko Krsmanovic påpassligt kunde göra 1-0 efter en retur av Eslöv-målvakten. Två minuter senare hade IFK Malmö en farlig hörna, men närmare än en rensning vid mållinjen kom inte laget i den första halvleken.

Om första halvleken präglades av många tröjdragningar och knuffar i ryggen så var det inget mot vad den andra halvleken hade att visa upp. De fyra varningar som delades ut till Eslövs BK var på tok för lite och ingen hade klagat om domaren även hade delat ut två röda kort.

Först åkte Marko Krsmanovic på en rejäl knuff efter att han hade spelat bollen vidare och flög till slut rakt in i stolpen på ett sjumannamål som var placerat en meter bortom sidlinjen. Tyvärr ingen åtgärd för detta mycket osportsliga tilltag.

Alaa Ahmed åkte sedan på säsongens luftfärd när en Eslövsspelare kom in med sträckta ben och dobbarna först i knähöjd. Ingen åtgärd där heller, men vi är mest tacksamma över att det inte blev något benbrott.

Många spelavbrott och varningar (femminutersutvisningar) gjorde att andra halvleken helt saknade rytm. Sedan följde en stund av passivitet från "di gule" utan att Eslövs BK kunde utnyttja detta. Med blott fyra minuter kvar rann Eslöv igenom och kunde ur halvdålig vinkel sätta bollen i Nils Löfbergs närmsta hörn, 1-1.

IFK Malmö försökte sig sedan på en slutforcering och kom till tre avslut, varav två på mål. Alaa Ahmed träffade högt upp på bortre stolpen och Dino Mesic sprang fram på returen och stänkte in bollen i mål. Dessvärre dömdes målet bort för offside.

Vi får helt enkelt inse att vårt spel inte räckte till mer än oavgjort idag och vi får glädjas över det faktum att inte ens när "di gule" spelar mindre bra går det att besegra laget.

Nu närmast väntar kvartsfinal i Malmömästerskapet på onsdag kväll och räkna med att de gula spelarna kommer till spel, rejält taggade och med siktet inställt på semifinal.
 

Matchen spelades 2×30 minuter.
 
Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Christian Addo, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Edwin Adolfsson – Joy Hossain, Lukas Dahlström, Adam Nordkvist – Dino Mesic, Stefan Vagic, Alaa Ahmed. Avbytare: Dardan Behrami, Isak Listring, Marko Krsmanovic, Safet Besic, Samim Saadat.

Matchens lirare: Lukas Dahlström.