IFK Malmös P92 gjorde årets sämsta match då man förlorade söndagens match i pojkallsvenskan mot Trelleborgs FF med 1-6 (0-5). Endast tre spelare kunde lämna planen med hedern i behåll.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P92:


Jag kan helt ärligt säga att detta var en av de pinsammaste matcherna jag har varit med om och då menar jag inte resultatmässigt.

Man kan förlora med stora siffror och ändå gå ut med hedern i behåll. Jag tänker inte nämna vilka tre spelare som gjorde det, men om varje spelare rannsakar sig själv längst inne så vet de själv vilka det gäller.

Trots det måste jag även ta på mig den här förlusten. Min vilja, att vara en ambitiös tränare och sikta så högt som möjligt, kan innebära att de kraven som jag ställer i den här situationen, är alldeles för stora.

Det är dock bara att hoppas att jag har fel och att dessa killar inser, att trots de tidigare resultaten, så befinner de sig i den bästa föreningen när det gäller att ta sig hela vägen upp och bli elitspelare i ett A-lag.

Egentligen är det bara att titta på dem som finns i dagens A-lag och hur många som även har, eller för närvarande är med och känner på A-lagsnivån.

Jag hoppas att dagens dagisbeteende enbart var en riktigt dålig dag på jobbet och att de här killarna verkligen förstår att skillnaden, om man till exempel jämför med Trelleborgs FF, inte alls är särskilt stor.

Nu har vi två matcher på oss att bevisa att man tar detta på allvar och att man är hungrig på att få sätta dit något lag.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-5-1): Mujtaba Alshara – Ervin Demjaha, Danne Johansson, Ylber Gashi, Sami Al-Ameri – Andreas Omidfar Kiriazidis, Mattias Olsson, Emmanuel Frimpong, Milos Nikolic, Ammar Al-Khalisi – Omar Al-Hijazi. Avbytare: Anto Vujica (Emmanuel Frimpong 23), Amar Drljevic (Ervin Demjaha 41), Nerin Setic (målvakt, Mujtaba Alshara 43), Moad Alkaysi (Andreas Omidfar Kiriazidis 63).