IFK Malmös B/U-lag har inte längre avgörandet i egna händer i reservlagsserien division 1 Elit. ”Di gule” förlorade nämligen snöpligt måndagens seriefinal mot Lunds BK med uddamålet, 3-4 (0-4). 

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Det som vi var med om i första halvlek var hemskt tråkigt. Tyvärr fanns det ingen som helst tvekan fanns om att Lunds BK var det bättre laget och det blev farligt så fort de kom nära vårt mål.

Hela backlinjen hade stora problem i positionsspelet och Lund kunde i stort sett göra vad de ville. Ytterbackarna var alldeles för långtifrån yttermittfältarna, därför kunde LBK komma runt dem både rättvända och med hög fart.

En annan sak som bara inte får inträffa är att det tar 32 minuter att få en frispark. Det håller inte i en seriefinal, utan spelarna måste visa betydligt bättre aggressivitet och gå in ordentligt i närkamperna.

Här visade Lund upp en rutin som var flera mil ifrån vår. Deras representationslag spelar i tvåan och om de då är mer rutinerade än vad vi är måste vi ställa frågan vad vi sysslar med. Ett allsvenskt eller Superettanlag hade jag kunnat köpa, men inte ett i division 2.

Sedan tycker jag att vår taktiska disposition inte hade så särskilt mycket med baklängesmålen att göra. Högersidan krånglade till det på det första målet, medan de andra tre målen kom på vänsterkanten.

Under den andra halvleken gjorde vi ett par byten som gav oss mer aggressivitet och hjärta. Det finns som bekant två vägar att gå, ge upp eller pusha fram energi och under de sista 45 minuterna anser jag att vi räddade vår heder.

Först blev det 1-4, 2-4 och sedan kom även 3-4 med tio minuter kvar att spela. Vi hade därefter massvis av lägen för att både kunna kvittera och vinna matchen, dock lyckades vi inte riktigt i våra avslut.

Trots förlusten visade vi i andra halvlek att vi har bra spelare och ett bra lag. Det var därför synd att första halvlek skulle kosta oss den här matchen.

Jag lider också med vissa spelare, som är duktiga, men som definitivt måste se över sin fysik. En del såg nämligen i jämförelse med Lunds BK:s stora, starka och snabba spelare ut som skottkärror. Om detta beror på semestrarna får vi utvärdera.

Efter den här segern drog Lunds BK ifrån oss med tre poäng. Vi får nu satsa på att plocka så många poäng som möjligt i de matcherna som återstår och hoppas på att de samtidigt kan tappa en del poäng.

Startelvan (4-4-2):
Johan Elvström – Abbas Abbas, Karim El hage, Toni Parlov, Joakim Svensson – Ali Burrniku, George Safi, Kristoffer Bertolino, Edis Djugumovic – Viktor Larsson, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Ismail Güven (Ali Burrniku 46), Erol Ali (Karim El hage 60), Mateo Mandic (Dzevad Nezirevic 70).