Den 13:e förlusten av 13 möjliga blev på måndagen ett faktum för IFK Malmös P92 i pojkallsvenskan. Jämfört med dagen innan bjöd dock måndagens match mot Husie IF, som slutade 1-2 (0-2), på en klar uppryckning.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P92:

Jämfört med dagen innan var detta det bästa som jag har sett från de här killarna, vilken kämparglöd de visade in i det sista.

Under inledningen på matchen såg IFK Malmö också mer ut som ett topplag än det bottenlag som man faktiskt är. Vi pressade Husie och det var också vi som hade de första, samt farligaste chanserna.

Så småningom började vi dock falla in i det ostabila spelet vi ibland presterar, där vi ger bort bollen utan att ens vara i press.

Vi började spela gårdsfotboll istället för det som vi hade inlett med. Det var också oturligt nog Husie IF som fick göra det första målet i matchen och liksom deras andra mål kom det i stort sett utav ingenting.

Efter det presterade Husie en bra fotboll, medan vi föll bort från vår organisation. Den här gången föll vi inte så lågt att vi gav upp, tvärtom.

Under halvtidsvilan såg jag ett par svarta ögon hos vissa av våra och det kändes redan då att det skulle bli riktig kamp därute.

Ungefär tio minuter in på den andra halvleken började vi vår anstormning. Vi ändrade om till 3-4-3 och var bestämda i vårt agerande.

Husies spel kom av sig lite, trots att vi ibland bjöd in dem med enkla misstag, men jag tycker att killarna visade så mycket mer än vad de hade gjort innan. Fokusen låg på fotbollen och på att verkligen försöka ta den första poängen.

Tyvärr gick det inte hela vägen, även om vi hade en boll inne som blåstes av för offside vid ställningen 1-2. En tveksam sådan, där spelaren som fick bollen kom underifrån, men där den av våra som var solklart offside inte påverkade spelet på något sätt.

Vi ska också titta till chanserna som vi skapade och mot vilka. Husie ligger trots allt trea i den här serien och är ett mycket bra lag.

Jag hoppas verkligen att den inställningen som fanns idag, tas med till de resterande matcherna och även låter det positiva från den här matchen följa med. Hjärta, inställning, organisation, fokusering på fotbollen och viljan att kriga, allt fanns där.

Samtliga spelare ska idag ha beröm för sitt uppförande. Nu ser vi bara till att minimera våra misstag till nästa match.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-4-2): Nerin Setic – Ervin Demjaha, Martin Sosa, Danne Johansson, Sami Al-Ameri – Andreas Omidfar Kiriazidis, Mattias Olsson, Milos Nikolic, Amar Drljevic – Ylber Gashi, Anto Vujica. Avbytare: Ammar Al-Khalisi (Anto Vujica 28), Moad Alkaysi.