P92 förlorade mot Rörsjöstaden

En efter en lägger IFK Malmös P92 förlusterna på hög i pojkallsvenskan. Efter onsdagens 0-5 (0-3)-förlust borta mot Rörsjöstaden IF återstår det bara fyra matcher för "gulingarna" att försöka spräcka nollan i poängkolumnen.

Marco Whittle, tränare för IFK Malmös P92:

Det är tyvärr inte så mycket man kan säga mer än att det återigen var ett duktigt lag som vi hade att göra med. Rörsjöstaden IF, eller Ihabs grabbar som de kallas för, visade verkligen upp ett bra spel mellan de olika lagdelarna.

De var väl samspelta i både försvars- och anfallsspelet, där det mest lyckade samarbetet stod mellan IFK-bekante Michel Adzic och den minst lika duktige Ali Ahmadi, som utgjorde skillnaden mellan lagen.

Man får inte heller glömma bort att nästan samtliga i deras lag, med kanske några undantag, har spelat ihop i några år. De har även haft förmågan att ledas av samma tränarpar under dessa år och det gör att de har en trygghet som vi ännu inte har i vårt lag.

Det är dock något som kommer att komma för varje träning och match som vi gör tillsammans. För som jag har sagt tidigare så är inte skillnaden egentligen inte särskilt stor mellan lagen i den här pojkallsvenska serien.

I dagens match var det som vanligt vi själva som många gånger startade motståndarnas anfall, antingen genom att ge bort enkla bollar eller att ge bort hörna i situationerna som vi borde ha kunnat klara av att hantera betydligt bättre.

Trots allt gjorde vi en godkänd match. Även om siffrorna rann iväg lite grann så gav vi nämligen inte upp, utan vi försökte ända in i det sista och som jag har påpekat tidigare är det jag som tar mig på förlusterna. Glöm därför inte ordspråket: "En dålig hantverkare klagar på sina verktyg".

Jag vill också passa på att meddela att det nu verkar lösa sig med Pierre Ferreira som min assistent och det är jag väldigt glad över. Killen visade redan idag vilken fotbollshjärna han har genom att fälla ett par riktigt kloka kommentarer.

Tack även till ledarna i motståndarlaget som verkligen visar att det vi sysslar med är fotboll och inte någonting annat, så därför önskar jag dem och Ihabs grabbar lycka till i fortsättningen.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-4-2): Nerin Setic – Mattias Olsson, Danne Johansson, Ylber Gashi, Emmanuel Frimpong – Ammar Al-Khalisi, Ervin Demjaha, Milos Nikolic, Sami Al-Ameri – Anto Vujica, Omar Al-Hijazi. Avbytare: Maximilian Gajda (Omar Al-Hijazi 46), Amar Drljevic (Milos Nikolic 55), Moad Alkaysi (Ervin Demjaha 67).