Inte heller IFK Malmös P95 tog sig vidare från kvartsfinalen i Malmömästerskapet. "Di gule" förlorade sin andra tävlingsmatch för året, även den här gången mot IF Limhamn Bunkeflo IF 2007 som vann med uddamålet, 3-2 (1-1). 

Matchen öppnades i ett högt tempo och den aggressiva pressen från IF Limhamn Bunkeflo 2007 gjorde att IFK Malmö redan från start hade svårt att finna sitt eget spel. Ansvaret lämnades över till näste spelare genom en hög och lång passning på ren chans. Taktpinnen tog gästerna hand om och gjorde det skickligt.

Drygt tolv minuter in i matchen hade IFK Malmö jämnat ut bollinnehavet en aning och försökte sig på mer vårdade uppspel. Laget kom då också fram i några farliga attacker utan att det ledde till några avslut. Med kvarten spelad fick Adam Nordkvist in ett lågt inlägg i straffområdet som styrdes i eget mål av en LB07-spelare, 1-0.

IFK Malmö tog nu fler beslut och fler löpningar, men frisparkarna emot "di gule" blev till sist alldeles för kännbara; 3-10 i frisparkar endast i första halvlek och laget hade svårt att hitta någon rytm i passningsspelet då LB07 ideligen kunde flytta upp hela laget för sina offensiva frisparkar.

I den 23:e matchminuten kolliderade bollhållaren Dino Mesic med en LB07-spelare precis framför IFK Malmös tekniska område. Domaren blåste frispark till gästerna och gick därifrån.

Dino Mesic mottog instruktioner från ledarna samtidigt som en IFK-förälder ropade något efter domaren (som säkert inte var helt fördelaktigt). Domaren vände helt om, precis före det att spelet återupptogs, stegade fram till Dino Mesic och viftade med det gula kortet (femminutersutvisning).

På ledarnas legitima fråga hur detta var möjligt kom ingen förklaring. Kändes som om domaren missuppfattat det hela och varnat en IFK-spelare för något som hade ropats efter domaren från annat håll. Olyckligt då Dino Mesic kanske var den som hade haft mest framgång på planen av de gula spelarna. 

Kvitteringen skulle också komma när IFK Malmö var reducerat till tio man. Denna uppstod efter en tilltrasslad situation då kommunikationen mellan utespelarna och målvakten helt misslyckades. Från början hade två IFK-spelare full koll på både situationen och bollen, men det hela slutade med en 1-1-kvittering i den 24:e matchminuten.

Fruktansvärt onödigt eftersom "di gule" nu äntligen hängde med i matchen. Dessa typer av mål är typiska för lag som tvivlar på sig själva och kanske befinner sig i en liten svacka. Å andra sidan synnerligen utjämnat eftersom ledningsmålet för IFK Malmö var en ren bjudning från gästerna.

I halvtid tvingades två IFK-försvarare kliva av banan och det skulle också märkas under den andra halvleken. Spelarna instruerades om att ta större ansvar, vilka ytor som var tillgängliga på planen och att alla behövde visa karaktär, framförallt på mittfältet.

Spelet skulle komma att jämnas ut i den andra halvleken, sett både till bollinnehav och skott på mål (5-6), även om LB07:s attacker hela tiden kändes farligare. "Di gule" gjorde sitt bästa och med bara en ordinarie försvarare i backlinjen för återstoden av matchen såg det stundtals mycket darrigt ut.

Gästerna kom lite väl enkelt till avslut, något som de kanske borde ha utnyttjat bättre. Ännu en IFK-varning (femminutersutvisning), denna gång för Anton Phan, innan LB07 kunde göra 2-1. Backlinjen bestod då av en mittback, en mittfältare, en centerforward och en ytterforward. Kanske inte så idealiskt nu när laget var reducerat till tio man.

Tyvärr blev det skandalscener under en åttaminutersperiod när en LB07-supporter marscherade in i IFK Malmös väl markerade tekniska område och började munhuggas med en av lagledarna.

Trots uppmaningar om att lämna det tekniska området vägrade denna LB07-supporter att flytta på sig och det tog åtta minuter av tid, förhandlingar och uppmärksamhet innan personen lämnade det tekniska området. Matchen hade då påpassligt gått från ställningen 1-1 till 1-2 i gästernas favör. Skandal!

Under skandalscenerna och bara två minuter efter Anton Phans sorti kunde LB07 som sagt ta ledningen, 1-2. Någonstans här skedde en förändring med tjugo minuter kvar att spela. "Di gule" visade karaktär när man en och halv minut senare tog sig fram på högerkanten och kom till avslut genom Dino Mesic, 2-2, och detta med bara tio man på planen.

Tre minuter senare träffade Dino Mesic kryssribban med ett mäktigt distansskott som målvakten aldrig hann reagera på, snudd på ny IFK-ledning. Sekunderna därefter var istället LB07 framme och prövade lyckan, men Nils Löfberg i IFK-målet stod lite tursamt i vägen. Hörnsparken som följde blev också mycket farlig och bollen flög strax bortom kryssribban.

När blott åtta minuter återstod tog sig gästerna fram med ett effektivt väggspel och avslutade det fina anfallet med att lobba bollen i mål över en chanslös Nils Löfberg, 2-3. Resultatet skulle stå sig matchen ut även om "di gule" hade en frispark från distans som höll på att leta sig in i krysset, men LB07-målvakten var påpassligt framme och klistrade bollen.

Sett till avsluten i första halvleken och bollinnehavet så får vi böja oss och medge att det var en rättvis seger för gästerna. Tyvärr kom varningarna på IFK-spelarna att påverka matchen oerhört, framförallt den utan grund som drabbade Dino Mesic vid ställningen 1-0.

Spelarna kämpade på bra och visade karaktär när de kvitterade till 2-2 med blott tio man på planen, strax efter att gästerna hade tagit ledningen.

Spelmässigt var det ingen bra match för "di gule" varken offensivt eller defensivt, och en sådan här dag hade de flesta bra lag i regionen kunnat besegra IFK Malmö. Nya tag på fredag mot Husie IF för att redan nästa vecka kräva revansch mot LB07 i serien.

Matchen spelades 2×30 minuter

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Anton Phan, Lukas Dahlström, Shadi Romi, Dardan Behrami – Adam Nordkvist, Benjamin Blomberg, Safet Besic – Dino Mesic, Nigel Jackman, Marko Krsmanovic. Avbytare: Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Joy Hossain, Nermin Krupic, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Marko Krsmanovic & Shadi Romi.